Lavkarbo Fiskeboller
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fiskeboller
  • 400 g hvit fisk (vi brukte seifilet)
  • 1 ss romtemperert smør
  • 1 egg
  • ½ dl fløte
  • ½ sjalottløk
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ - 1 ts salt
  • ½ - 1 ts hvitpepper
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • ½ ts Fiberhusk

Hvitsaus
  • 50 g smør
  • 125 g kremost naturell
  • 3 dl fløte
  • 4 dl fiskekraft
  • ¼ ts xanthan gum (anbefales) alt. ½ ts johannesbrødkjernemel.
  • Salt, pepper og eventuelt karri etter smak.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 160°C,
  2. Puls fiskefiletene sammen med salt i foodprosessor. Pass på at det ikke går varmgang i deigen.
  3. Bland inn finhakket sjalottløk.
  4. Pisk fløte, egg og krydder lett sammen og spe sakte i fiskefarsen mens maskinen blander på sakte hastighet.
  5. Ha i smø, jbkm og Fiberhusk til slutt og bland godt.
  6. La deigen hvile i ca 10 minutter.
  7. Form fiskeboller og ha over på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.

Hvitsaus
  1. Smelt smør i en kjele til det såvitt begynner å mørkne.
  2. Ha i fiskekraft, fløte og kremost og rør til kremosten er helt løst opp.
  3. Gi et oppkok og smak til med salt, pepper og karri.
  4. Rør inn xanthan gum/jbkm og la sausen småputre i ca 10 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 132 - Fett: 11 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 5,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-fiskeboller-i-hvitsaus/