Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!

Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!Lavkarbo Tykklefser faktisk! Dette bringer tilbake barndomsminner for min del. Etter vi la om kostholdet har man måtte se langt etter disse søte ur-norske karbobombene, og vi må innrømme at nå, når vi endelig fikk satt tennene våre lavkarbo tykklefser, så kjenner jeg på at lefser helt ubevisst har vært et savn. Det har vært litt turbulent her i det siste, men det stopper oss ikke på å lage nye oppskrifter! Det var faktisk merkelig nok min forsking på lavkarbo fiskeboller som førte meg på tanken om å prøve meg på lavkarbo tykklefser. Husmannskost, and all that jazz. Ferske lavkarbo tykklefser smakte fenomenalt til kaffen, og enda bedre ble de etter de fikk hvilt en stund i kjøleskapet. De kan helt sikkert fryses, men det får vi nok ikke testet og bekreftet for disse lavkarbo tykklefsene forsvinner nok rimelig fort! Mens vi er inne på tema ur-norsk; har du forresten prøvd våre lavkarbo sveler?

Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 150 g mandelmel
  • 150 g fettredusert mandelmel
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 75 g romtemperert smør
  • 60 g Sukrinmelis
  • ½ dl Fibersirup Clear
  • ½ dl fløte
  • 2 dl rømme
  • 2 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts Fiberhusk
  • 1 ts natron
  • 1 ts hjortesalt
  • 1 ts bakepulver

Smørkrem
  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g Sukrinmelis
  • 1 - 2 ts kanel
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Pisk sammen de våte ingrediensene.
  3. Bland inn de tørre ingrediensene.
  4. Kjevle ut på oljet bakepapir.
  5. Ha over på et stekebrett og stek midt i ovnen i i 20 minutter.
  6. La avkjøle på stekebrettet.

Smørkrem
  1. Pisk alle ingrediensene sammen til du får en luftig krem.
  2. Når tykklefsen er helt avkjølt fordeler du krem på den ene halvdelen.
  3. Ha den andre halvdelen over og kutt tykklefsen i passe biter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.