Lavkarbo Tykklefser med smørkrem!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 150 g mandelmel
  • 150 g fettredusert mandelmel
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 75 g romtemperert smør
  • 60 g Sukrinmelis
  • ½ dl Fibersirup Clear
  • ½ dl fløte
  • 2 dl rømme
  • 2 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts Fiberhusk
  • 1 ts natron
  • 1 ts hjortesalt
  • 1 ts bakepulver

Smørkrem
  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g Sukrinmelis
  • 1 - 2 ts kanel
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Pisk sammen de våte ingrediensene.
  3. Bland inn de tørre ingrediensene.
  4. Kjevle ut på oljet bakepapir.
  5. Ha over på et stekebrett og stek midt i ovnen i i 20 minutter.
  6. La avkjøle på stekebrettet.

Smørkrem (NB - denne kan med hell dobles om du liker rikelig med smørkrem!)
  1. Pisk alle ingrediensene sammen til du får en luftig krem.
  2. Når tykklefsen er helt avkjølt fordeler du krem på den ene halvdelen.
  3. Ha den andre halvdelen over og kutt tykklefsen i passe biter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 361 - Fett: 29,8 - Karbohydrater: 4 - Protein: 14,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-tykklefser-med-smorkrem/