Vi hadde fremdeles endel lammekjøttrester i fryseren etter lammelåret vi hadde forrige uke. Denne gangen ble det en deilig kokosmelkbasert lammegryte med karri. Server gjerne med blomkålris.
Lammegryte med karri
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
- 250 - 300 g lammekjøtt (gjerne rester)
- 1 dl stekesjy av lam (evt grønnsaksbuljong)
- 1 boks kokosmelk
- 3-4 champinjong
- 100 g aspargesbønner (og eller eventuelle grønnsaksrester)
- 100 g wokmix (og eller eventuelle grønnsaksrester)
- 1 rødløk
- 1 chili
- 1 neve hakket vårløk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 - 1 ss karri
- 1 ts koriander
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss soyasaus
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Visp sammen kokosmelk, sjy og krydder.
- Kok opp og la putre i 10 - 15 minutter på medium varme.
- Kutt grønnsaker og kjøtt i passe biter.
- Brun kjøttet sammen med champinjong, løk og hvitløk.
- Ha over i sausen.
- Lynstek grønnsaker, litt om gangen ellers blir det for mye fuktighet i stekepanna.
- Smak til med salt og pepper.