
Vi hadde fremdeles endel lammekjøttrester i fryseren etter lammelåret vi hadde forrige uke. Denne gangen ble det en deilig kokosmelkbasert lammegryte med karri. Server gjerne med blomkålris.
Lammegryte med karri
 Skrevet av: Fett & Forstand
 Ingredienser:
 - 250 - 300 g lammekjøtt (gjerne rester)
 - 1 dl stekesjy av lam (evt grønnsaksbuljong)
 - 1 boks kokosmelk
 - 3-4 champinjong
 - 100 g aspargesbønner (og eller eventuelle grønnsaksrester)
 - 100 g wokmix (og eller eventuelle grønnsaksrester)
 - 1 rødløk
 - 1 chili
 - 1 neve hakket vårløk
 - 2 fedd hvitløk
 - 0,5 - 1 ss karri
 - 1 ts koriander
 - 1 ts paprikapulver
 - 2 ss soyasaus
 - salt og pepper etter smak
 
Fremgangsmåte:
 - Visp sammen kokosmelk, sjy og krydder.
 - Kok opp og la putre i 10 - 15 minutter på medium varme.
 - Kutt grønnsaker og kjøtt i passe biter.
 - Brun kjøttet sammen med champinjong, løk og hvitløk.
 - Ha over i sausen.
 - Lynstek grønnsaker, litt om gangen ellers blir det for mye fuktighet i stekepanna.
 - Smak til med salt og pepper.
 
 