Kyllinggryte med Paprika & Tomat! – En smakfull gryte proppfull av godsaker, laget helt fra bunnen! Vi har brukt lårfilet av kylling for vi syns det er mer smakfullt enn vanlig brystfilet. I tillegg er det mer fett på, super-keto med andre ord, og enkelte produsenter har til og med bevart skinnet på!
Gryta er relativt enkel og rask å lage, men du bør la kyllingen marinere godt i krydderblandingen for aller best resultat. Kyllinggryte med Paprika & Tomat kan gjerne serveres med blomkålris og/eller hvitløksbrød. Som med de fleste gryteretter så smaker denne ENDA bedre dagen etterpå, og jeg gleder meg allerede til lunsj i morgen.
- 600 Kylling - lårfilet
- 2 ss Olivenolje
- 1 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
- ½ -1 ts salt
- i underkant av ¼ ts xanthan gum
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- ¼ ts pepper eller chili
- ½ ts løkpulver
- ¼ - ½ ts hvitløkpulver
- ¼ ts karri
- 2 ts tørket persille
- 200 g smør
- 3,5 dl vann
- 1 dl fløte
- 100 g brokkoli
- 100 g babygulrot
- 100 g paprika
- 100 g rødløk
- 100 g aspargesbønner
- 200 g sjampinjong
- 250 g cherrytomater eller andre småtomater
- 1 fedd hvitløk
- Bland sammen olje, tamari og krydder og vend kjøttet i krydderblandingen. Dette kan du gjerne gjøre dagen før, eller timer i forvegen - men ingen must.
- Kutt grønnsaker (unntatt cherrytomater) i passe størrelse - selv liker vi litt store biter, men smak og behag.
- Lynstek grønnsakene og sjampinjongen og sett til side.
- Smelt smøret til det bruser, gjerne i en jerngryte om du har.
- Brun kyllingen, ⅔ av tomatene og hvitløk i smøret, det trenger ikke være helt gjennomstekt.
- Hell over vann og la småputre i ca 15 minutter. Fisk ut kyllingen og pisk deretter inn fløte og xanthangum i sausen.
- La sausen putre til den tykner, ca 10 minutter.
- Ha kyllingen, grønnsakene og resten av tomatene i gryta og la putre i ca 5 minutter.
- Server gjerne med blomkålris og en frisk salat.