Kylling- og karrigryte

Sulten etter asiatisk mat fortsetter. En av favorittrettene mine på kinarestaurant er kylling i karrisaus.
N Y D E L I G! Desverre full av sukker og stivelse. MEN, det er ikke verre en å lage sin egen ketovennlige versjon, UTEN noe fortykning! Sausen tykner nemlig helt supert på egenhånd, takket være creme fraiche og gurkemeie.

Kylling- og karrigryte
 
Server gjerne med blomkålris, eller spis den som den er. PS: du kan bruke hva slags grønnsaker du vil, det er bare fantasien som setter grenser. Sist jeg lagde denne hadde jeg i gresskar. Kokte det sammen med gulrot i sausen. Superdigg! 🙂
Skrevet av:
Ingredienser
  • 600 g strimlet kyllingfilet eller lårfilet av kylling
  • Salt og pepper etter smak
  • 150 champinjong i båter
  • 100 g paprika
  • 100 løk
  • 100 g minimais
  • 100 g aspargesbønner
  • 50 g bambusskudd
  • 50 g vannkastanjer
  • 1 gulrot (kan sløyfes. PS: Gulrøttene fra First Price har minst KH)
  • 2,5 dl fullfett kokosmelk
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 1-2 ts karri
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,25 dl tamari saus
  • 1 ts sambal oelek eller litt ferskkuttet chili
Fremgangsmåte
  1. Bland kokosmelk, fløte, tamari, creme fraiche, karri og gurkemeie i en kjele.
  2. Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
  3. Hvis du skal ha gulrot i retten kan du koke de inn sammen med sausen.
  4. Skjær grønnsakene i ønskede biter, personlig foretrekker jeg litt store biter.
  5. Lynstek grønnsakene i en wokpanne.
  6. Sett til sides mens du steker kyllingen sammen med litt salt og pepper.
  7. Vend grønnsaker og ferdigstekt kylling i sausen rett før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.