Server gjerne med blomkålris, eller spis den som den er. PS: du kan bruke hva slags grønnsaker du vil, det er bare fantasien som setter grenser. Sist jeg lagde denne hadde jeg i gresskar. Kokte det sammen med gulrot i sausen. Superdigg! :)
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
600 g strimlet kyllingfilet eller lårfilet av kylling
Salt og pepper etter smak
150 champinjong i båter
100 g paprika
100 løk
100 g minimais
100 g aspargesbønner
50 g bambusskudd
50 g vannkastanjer
1 gulrot (kan sløyfes. PS: Gulrøttene fra First Price har minst KH)
2,5 dl fullfett kokosmelk
1 dl fløte
1 ss creme fraiche
1-2 ts karri
1 ts gurkemeie
0,25 dl tamari saus
1 ts sambal oelek eller litt ferskkuttet chili
Fremgangsmåte:
Bland kokosmelk, fløte, tamari, creme fraiche, karri og gurkemeie i en kjele.
Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
Hvis du skal ha gulrot i retten kan du koke de inn sammen med sausen.
Skjær grønnsakene i ønskede biter, personlig foretrekker jeg litt store biter.
Lynstek grønnsakene i en wokpanne.
Sett til sides mens du steker kyllingen sammen med litt salt og pepper.
Vend grønnsaker og ferdigstekt kylling i sausen rett før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kylling-og-karrigryte/