Sulten etter asiatisk mat fortsetter. En av favorittrettene mine på kinarestaurant er kylling i karrisaus.
N Y D E L I G! Desverre full av sukker og stivelse. MEN, det er ikke verre en å lage sin egen ketovennlige versjon, UTEN noe fortykning! Sausen tykner nemlig helt supert på egenhånd, takket være creme fraiche og gurkemeie.
- 600 g strimlet kyllingfilet eller lårfilet av kylling
- Salt og pepper etter smak
- 150 champinjong i båter
- 100 g paprika
- 100 løk
- 100 g minimais
- 100 g aspargesbønner
- 50 g bambusskudd
- 50 g vannkastanjer
- 1 gulrot (kan sløyfes. PS: Gulrøttene fra First Price har minst KH)
- 2,5 dl fullfett kokosmelk
- 1 dl fløte
- 1 ss creme fraiche
- 1-2 ts karri
- 1 ts gurkemeie
- 0,25 dl tamari saus
- 1 ts sambal oelek eller litt ferskkuttet chili
- Bland kokosmelk, fløte, tamari, creme fraiche, karri og gurkemeie i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og la småputre mens du forbereder resten.
- Hvis du skal ha gulrot i retten kan du koke de inn sammen med sausen.
- Skjær grønnsakene i ønskede biter, personlig foretrekker jeg litt store biter.
- Lynstek grønnsakene i en wokpanne.
- Sett til sides mens du steker kyllingen sammen med litt salt og pepper.
- Vend grønnsaker og ferdigstekt kylling i sausen rett før servering.