Kylling cacciatore, eller “jegergryte med kylling” om du vil, er en klassisk og rustikk Italiensk rett som finnes i utallige varianter og med ulike ingredienser. Kylling cacciatore smaker helt utmerket sammen med nystekt lavkarboloff med rikelig med smør. Har du aldri prøvd kylling cacciatore så er det på høy tid! Du kan gjerne bruke en tørr rødvin om du foretrekker det framfor hvitvin.
- 600 g lårfilet av kylling eller 800 g kyllinglår med bein
- 200 g bacon
- 150 g sjampinjong eller aromasopp
- 100 g gulrot
- 250 g løk
- 100 g stangselleri
- 100 g paprika
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 laubærblad
- 3 dl tørr hvitvin
- 390 g hakkede tomater (vi foretrekker merket Eldorado i kartong)
- 2 ss tomatpurè
- 2 ts Sukrin Gold (for å nøytralisere syrligheten, kan sløyfes)
- Salt og pepper etter smak
- 1 - 2 chiliflak (kan sløyfes)
- Skjær bacon og grønnsaker i passe biter.
- Varm smør i en jerngryte.
- Stek bacon og ha deretter i kyllingfiletene og hvitløk.
- Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt og sett til side.
- Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
- Ha i hvitvin, tomatpurè, hakkede tomater og Sukrin Gold og smak til med salt, pepper og evt. chiliflak.
- Ha kyllingen tilbake i gryta og gi et raskt oppkok.
- La retten småputre uten lokk i 30 minutter.