Kylling Cacciatore!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 600 g lårfilet av kylling eller 800 g kyllinglår med bein
  • 200 g bacon
  • 150 g sjampinjong eller aromasopp
  • 100 g gulrot
  • 250 g løk
  • 100 g stangselleri
  • 100 g paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 laubærblad
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 390 g hakkede tomater (vi foretrekker merket Eldorado i kartong)
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 ts Sukrin Gold (for å nøytralisere syrligheten, kan sløyfes)
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 - 2 chiliflak (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Skjær bacon og grønnsaker i passe biter.
  2. Varm smør i en jerngryte.
  3. Stek bacon og ha deretter i kyllingfiletene og hvitløk.
  4. Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt og sett til side.
  5. Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
  6. Ha i hvitvin, tomatpurè, hakkede tomater og Sukrin Gold og smak til med salt, pepper og evt. chiliflak.
  7. Ha kyllingen tilbake i gryta og gi et raskt oppkok.
  8. La retten småputre uten lokk i 30 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 102 - Fett: 6,2 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 6,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kylling-cacciatore/