Kylling Cacciatore!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 4 porsjoner
- 600 g lårfilet av kylling eller 800 g kyllinglår med bein
- 200 g bacon
- 150 g sjampinjong eller aromasopp
- 100 g gulrot
- 250 g løk
- 100 g stangselleri
- 100 g paprika
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 laubærblad
- 3 dl tørr hvitvin
- 390 g hakkede tomater (vi foretrekker merket Eldorado i kartong)
- 2 ss tomatpurè
- 2 ts Sukrin Gold (for å nøytralisere syrligheten, kan sløyfes)
- Salt og pepper etter smak
- 1 - 2 chiliflak (kan sløyfes)
- Skjær bacon og grønnsaker i passe biter.
- Varm smør i en jerngryte.
- Stek bacon og ha deretter i kyllingfiletene og hvitløk.
- Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt og sett til side.
- Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
- Ha i hvitvin, tomatpurè, hakkede tomater og Sukrin Gold og smak til med salt, pepper og evt. chiliflak.
- Ha kyllingen tilbake i gryta og gi et raskt oppkok.
- La retten småputre uten lokk i 30 minutter.
Kcal: 102 - Fett: 6,2 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 6,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kylling-cacciatore/
3.5.3251