Klar kyllingsuppe – 100% keto, 100% helse i hver dråpe! Denne oppskriften er basert på pappas nydelige kalkunsuppe som han bruker å lage til forrett hver eneste nyttårsaften! Den er laget på kyllingkraft, og er laget helt fra bunnen. Denne oppskriften er nok til 10+ porsjoner og metter godt. Prøv den gjerne sammen med våre keto baguetter!
Klar kyllingsuppe kan også brukes som base til en kremet suppe, bare tilsett litt creme fraiche og fløte og voila! Suppen kan også fryses, gjerne i porsjoner så du har deilig lunsj eller middag på travle dager. Klar kyllingsuppe er også perfekt når man ikke føler seg helt i form. Dessuten er den en elektrolytt-bombe så vi anbefaler alle som er fersk på keto å koke seg opp en batch!
- 1 stk hel, rå kylling ca 1200 g
- 5 liter vann
- 2 ss grovsalt
- 1 neve finhakket persille
- 1 neve finhakket bladselleri
- 75 g aspargesbønner
- 75 g babygulrøtter
- 75 g paprika
- 250 g hermetiske sjampinjong (boks a 400 g)
- 100 g løk
- 30 g purreløk
- 1 dl tamari (glutefri soyasaus - kan sløyfes)
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 2 ts tørket timian
- 1 -2 ts chiliflak (kan sløyfes)
- Ha vann, krydder, kylling og grovsalt i en stor kjele.
- Gi et oppkok og la trekke på medium varme i 1,5 time.
- Ta ut kyllingen og la avkjøle litt.
- Ha finhakket persille og bladselleri i kraften.
- Kutt opp grønnsaker og sjampinjong i ønsket størrelse og glasèr i en panne med litt smør.
- Slå ned plata til svak varme og ha i grønnsakene.
- Rens kyllingkjøttet fra beina og riv/kutt i finere biter.
- Ha kjøttet tilbake i kraften og rør godt rundt.
- Smak til med salt og eventuelt mer krydder.
- Server straks.