Klar Kyllingsuppe!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 5 liter (10-12 porsjoner)
- 1 stk hel, rå kylling ca 1200 g
- 5 liter vann
- 2 ss grovsalt
- 1 neve finhakket persille
- 1 neve finhakket bladselleri
- 75 g aspargesbønner
- 75 g babygulrøtter
- 75 g paprika
- 250 g hermetiske sjampinjong (boks a 400 g)
- 100 g løk
- 30 g purreløk
- 1 dl tamari (glutefri soyasaus - kan sløyfes)
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts karri
- 1 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkpulver
- 2 ts tørket timian
- 1 -2 ts chiliflak (kan sløyfes)
- Ha vann, krydder, kylling og grovsalt i en stor kjele.
- Gi et oppkok og la trekke på medium varme i 1,5 time.
- Ta ut kyllingen og la avkjøle litt.
- Ha finhakket persille og bladselleri i kraften.
- Kutt opp grønnsaker og sjampinjong i ønsket størrelse og glasèr i en panne med litt smør.
- Slå ned plata til svak varme og ha i grønnsakene.
- Rens kyllingkjøttet fra beina og riv/kutt i finere biter.
- Ha kjøttet tilbake i kraften og rør godt rundt.
- Smak til med salt og eventuelt mer krydder.
- Server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/klar-kyllingsuppe/
3.5.3251