Klar Kyllingsuppe!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 5 liter (10-12 porsjoner)
Ingredienser:
  • 1 stk hel, rå kylling ca 1200 g
  • 5 liter vann
  • 2 ss grovsalt
  • 1 neve finhakket persille
  • 1 neve finhakket bladselleri
  • 75 g aspargesbønner
  • 75 g babygulrøtter
  • 75 g paprika
  • 250 g hermetiske sjampinjong (boks a 400 g)
  • 100 g løk
  • 30 g purreløk
  • 1 dl tamari (glutefri soyasaus - kan sløyfes)
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 1 ts pepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 2 ts tørket timian
  • 1 -2 ts chiliflak (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Ha vann, krydder, kylling og grovsalt i en stor kjele.
  2. Gi et oppkok og la trekke på medium varme i 1,5 time.
  3. Ta ut kyllingen og la avkjøle litt.
  4. Ha finhakket persille og bladselleri i kraften.
  5. Kutt opp grønnsaker og sjampinjong i ønsket størrelse og glasèr i en panne med litt smør.
  6. Slå ned plata til svak varme og ha i grønnsakene.
  7. Rens kyllingkjøttet fra beina og riv/kutt i finere biter.
  8. Ha kjøttet tilbake i kraften og rør godt rundt.
  9. Smak til med salt og eventuelt mer krydder.
  10. Server straks.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/klar-kyllingsuppe/