Jeg har totalt dilla på Kinesisk mat for tiden! Inspirert av min Kinesiske svigerinne og mine tantebarn, og lysten på å utforske mer av den Kinesiske matkulturen har den siste uka gitt meg total oppheng! Jeg har laget chop suey 2 ganger, innbakt svinefilet i sursøt saus, og sist men ikke minst, denne herlige retten av lynstekte grønnsaker og kylling i peanøttsaus. Lavkarbovennlige versjoner, selvsagt. Alle disse rettene er nok typiske retter man finner på restauranter rundt om, med kjente og kjære smaker for Norske ganer. En vakker dag håper jeg på å få utforske og “lavkarbofisere” den litt mer “ukjente” og tradisjonelle delen av det kinesiske kjøkken, med hjelp fra min kjære Svigerinne. Håper det smaker 🙂
- 400 lårfilet av kylling (eller kyllingfilet)
- 1 liten løk
- 1 ss peanøttolje eller sesamolje + mer til steking.
- 1 liten gulrot*
- 1 chili
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 1 liten gul paprika
- 50 g aspargesbønner
- 100 - 120 g peanøtter**
- 1 ts revet fersk ingefær
- 2 dl kyllingkraft/buljong
- 1 ts riseddik (annen type eddik duger også)
- 2 ss Sukrin Gold
- 2 ss tamari (glutenfri soyasaus)
- 1 knivspiss xanthangum (kan sløyfes)
- salt og pepper etter smak
- Ta ca 70 g av peanøttene og 1 ss olje i en liten blender (du kan eventuelt bruke stavmikser) og knus til du får en fin purrè.
- Ha peanøttpurrè, kraft/buljong, ingefær, finhakket hvitløk, riseddik, Sukrin Gold og tamari i en kjele.
- Gi et raskt oppkok og pisk inn xanthangum. Ta kjelen av varmen.
- Skjær kyllingfilet, løk og paprika i passe store biter.
- Skjær gulrøtter og chili i fine strimler.
- Lynstek løk, paprika og aspargesbønner i litt peanøttolje eller sesamolje til løken er blank og ikke har råsmak.
- Ha i gulrøtter og chili og stek videre i ca 1 minutt.
- Ta grønnsakene ut av stekepanna og sett til side.
- Ha i mer olje og stek kyllingen med litt salt og pepper til den er gjennomstekt.
- Ha i resten av peanøttene og stek i ca 1 minutt.
- Ha i grønnsakene og hell over sausen.
- Server straks.
**Europris sine har minst karbohydrater med 5 g pr 100 g.
Denne var bare helt nydelig!! Den falt i god smak hos mannen, Junior på 20 år og meg. Dere er bare HELT RÅ på gode oppskrifter . Digger maten deres!!!!
Så utrolig kjekt å høre, tusen takk 🙂
Dette var helt nydelig!
Både samboeren og jeg elsker Asiatiskmat, så dette var dagens høydepunkt ☺️
Tuuusen takk for hyggelig tilbakemelding ♡