Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)

Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)
– Denne retten hadde vi egentlig tenkt å kalle noe annet, for den smaker veldig likt noe min kjære mor og far bruker å lage og som er en av mine favorittretter, nemlig mammas enkle one-pot mac ‘n cheese, eller «makaronimat» som vi kaller det i vår familie.

Inspirasjonen til Grateng med skinke og ost!

Mammas mac ‘n cheese er ganske enkelt kokt makaroni med masse ost som røres inn og smelter i den varme makaronien. Hun hadde i enten skinke, pølsebiter eller biter av kokt svineknoke. Som regel det vi hadde i kjøleskapet. Hvilken ost som ble brukt varierte hun også fra gang til gang, avhengig av hva som fantes i kjøleskapet. Dermed ble retten alltid liiiitt annerledes enn gangen før. Etterpå stekte hun maten i stekepanne så man fikk partier med sprø skorper. Helt fantastisk, men dessverre helt umulig å få til 100% på keto. Tro meg, vi har forsøkt. Vår oppskrift på grateng med skinke og ost er det nærmeste vi har kommet, og vi gleder oss ekstra mye til å dele denne oppskriften med dere.

Ingrediensene!

Man kan som nevnt bruke både skinke, pølsebiter eller biter av kokt svineknoke i vår keto-vennlige oppskrift på grateng med skinke og ost, det blir like godt uansett hva en velger. Bogskinke eller påleggsskinke spiller heller ikke så stor rolle, her anbefaler vi å bruke det du liker best. Orker du ikke lage pasta selv kan du fint brukte to pakker godt skylte lasagneplater fra tights.no. Siden hjemmelaget keto-pasta inneholder fiberhusk suger den til seg litt væske, og dermed vil gratengen kanskje oppleves endel våtere ved å bruke andre pastaprodukter.

Oppskriften på Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)!

Hjemmelagt keto pasta i nydelig ostesaus, biter av skinke, rikelig med purre og et tykt deilig ostelokk – himmelsk! Oppskriften er basert på vår oppskrift på pølse- og makaronigrateng.

Grateng med skinke og purre! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 150 g revet ost
  • Salt, pepper og etter smak
  • 600 g valgfri skinke eller pølsebiter
  • 2 små egg
  • 100 g purreløk
  • 150 g ost til topping.

"makaroni"
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
  3. Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
  4. Trekk kjelen av platen og rør inn 150 g ost til det er helt smeltet inn i sausen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Lag pastaringer:
  7. Pisk sammen egg og kremost.
  8. Ha i fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  9. La hvile i 10 minutter.
  10. Pisk deigen lett opp igjen.
  11. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  12. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  13. Ta ut av ovn og brett sammen.
  14. Skjæres i firkanter på ca 1,5 x 1,5 cm.
  15. Ha skinke og "makaroni" i ostesausen.
  16. Rør inn eggeplommen.
  17. Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen, ha i purreløk til slutt.
  18. Fordel blandingen i en ildfast form og ha aluminiumsfolie over. Den skal først steke uten osten for å unngå at osten blir hard og overstekt.
  19. Stek på nest nederste rille på 200°C i totalt 35 minutter - Ta av folien og dryss over ost når det er ca 15 minutter igjen av steketiden. Stek til osten er helt smeltet og såvidt begynt å bli gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 255,19 - Fett: 21,25 - Karbohydrater: 1,11 - Protein: 14,58

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.