REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri) – Denne retten hadde vi egentlig tenkt å kalle noe annet, for den smaker veldig likt noe min kjære mor og far bruker å lage og som er en av mine favorittretter, nemlig mammas enkle one-pot mac ‘n cheese, eller “makaronimat” som vi kaller det i vår familie.
Inspirasjonen til Grateng med skinke og ost!
Mammas mac ‘n cheese er ganske enkelt kokt makaroni med masse ost som røres inn og smelter i den varme makaronien. Hun hadde i enten skinke, pølsebiter eller biter av kokt svineknoke. Som regel det vi hadde i kjøleskapet. Hvilken ost som ble brukt varierte hun også fra gang til gang, avhengig av hva som fantes i kjøleskapet. Dermed ble retten alltid liiiitt annerledes enn gangen før. Etterpå stekte hun maten i stekepanne så man fikk partier med sprø skorper. Helt fantastisk, men dessverre helt umulig å få til 100% på keto. Tro meg, vi har forsøkt. Vår oppskrift på grateng med skinke og ost er det nærmeste vi har kommet, og vi gleder oss ekstra mye til å dele denne oppskriften med dere.
Ingrediensene!
Man kan som nevnt bruke både skinke, pølsebiter eller biter av kokt svineknoke i vår keto-vennlige oppskrift på grateng med skinke og ost, det blir like godt uansett hva en velger. Bogskinke eller påleggsskinke spiller heller ikke så stor rolle, her anbefaler vi å bruke det du liker best. Orker du ikke lage pasta selv kan du fint brukte to pakker godt skylte lasagneplater fra tights.no. Siden hjemmelaget keto-pasta inneholder fiberhusk suger den til seg litt væske, og dermed vil gratengen kanskje oppleves endel våtere ved å bruke andre pastaprodukter.
Oppskriften på Grateng med skinke og ost! (keto, glutenfri)!
Hjemmelagt keto pasta i nydelig ostesaus, biter av skinke, rikelig med purre og et tykt deilig ostelokk – himmelsk! Oppskriften er basert på vår oppskrift på pølse- og makaronigrateng.
- 3 dl fløte
- 125 g kremost naturell
- 150 g revet ost
- Salt, pepper og etter smak
- 600 g valgfri skinke eller pølsebiter
- 2 små egg
- 100 g purreløk
- 150 g ost til topping.
"makaroni"
- 4 egg
- 125 g kremost naturell
- 5 ts Sunnrask fiberhusk
- Forvarm ovnen til 150 grader.
- Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
- Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
- Trekk kjelen av platen og rør inn 150 g ost til det er helt smeltet inn i sausen.
- Smak til med salt og pepper.
- Lag pastaringer:
- Pisk sammen egg og kremost.
- Ha i fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk deigen lett opp igjen.
- Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
- Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
- Ta ut av ovn og brett sammen.
- Skjæres i firkanter på ca 1,5 x 1,5 cm.
- Ha skinke og "makaroni" i ostesausen.
- Rør inn eggeplommen.
- Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen, ha i purreløk til slutt.
- Fordel blandingen i en ildfast form og ha aluminiumsfolie over. Den skal først steke uten osten for å unngå at osten blir hard og overstekt.
- Stek på nest nederste rille på 200°C i totalt 35 minutter - Ta av folien og dryss over ost når det er ca 15 minutter igjen av steketiden. Stek til osten er helt smeltet og såvidt begynt å bli gylden.