Knekkebrød – Husman type! (keto, glutenfri)

Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri)Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri)Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri) Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri)  REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Knekkebrød – Husman type! (keto, glutenfri)
– Et perfekt alternativ til deg som er lei tynne frøknekkebrød og savner Husman type knekkebrød!

Keto og glutenfri knekkebrød?

Hvis du som oss er fan av knekkebrød vet du at det ikke finnes mange alternativer å få kjøpt i butikken. Det finnes endel oppskrifter der ute, vi har selv en haug, men ingenting som tilsvarer tykke deilige knekkebrød, type Husman. Vi har prøvd mange oppskrifter gjennom årene, men ingen har heeeelt greid å 100% tilfredsstille Husman knekkebrød-cravingen – inntil nå! Denne oppskriften på keto-vennlige tykke knekkebrød av typen “Husman” tilfredsstiller definitivt vår craving! Den har den nøytrale men gode smaken, tykkelsen og den knasende teksturen av knekkebrød som vi og sikkert mange andre har savnet på et keto-kosthold. De er tykke og sprø, med en rustikk tekstur som minner om det klassiske “Husman” knekkebrødet vi alle kjenner godt.

Oppskriften – råd og tips

Oppskriften er laget med relativt få ingredineser som alle selvsagt er keto-vennlige. Vi anbefaler å følge oppskriften slik den er for best resultat. Inulin kan byttes med Sukkr Bakesukkr som er et blandingsprodukt bestående av forskjellige søtningsmidler, inkludert inulin. Dette er nødvendig for å booste gjæret. Vi har forsøt oppskriften med og uten gjær og inulin, og det blir absolutt mer luftig og sprøtt med. I tillegg gir gjæret en ekstra god smak, så vi anbefaler å lage de med. Visste du at ekte WASA Husman-knekkebrød også inneholder gjær?

Ingrediensene

Vi får ofte spørsmål om sammensetningen av oppskriftene våre, og hvorfor X og Y er nødvendig. Vi bruker mye tid på kjøkkenet for å eksperimentere frem de aller beste resultatene, og våre Husman type knekkebrød er ingen unntak. Som nevnt over gir gjær og inulin det beste resultatet, men det går an å lage de uten. Konsistens og smak blir annerledes, og ikke like luftig og sprø. Eplecidereddik er nødvendig av to årsaker: 1. Det gir en ekstra boost til bakepulveret og bidrar dermed til et luftigere resultat. 2. Det nøytraliserer smaken av linfrøene, og gir en litt “rug-aktig” smak i knekkebrødene. Visste du at WASA Husman er laget av rugmel?

Hvorfor bakepulver OG tørrgjær? Fordi disse “støtter opp” hverandre, og gir det sprøeste og mest luftige resultatet.
Kan linfrø byttes ut? Nei dessverre. Linfrø har andre egenskaper enn bare den gode smaken. Du la kanskje merke til at oppskriften ikke inneholder psyllium (Fiberhusk)? Det er fordi i denne oppskriften er det linfrø som sørger for binding og fortykning.

Oppbevaring av Keto Husman type knekkebrød

Det er viktig at knekkebrødene er helt gjennomstekte og sprø slik at de ikke mugler. Opplever du at de er seige og fuktige i midten kan du ha de på stekebrett og steke de i cq 15-20 minutter på ca 125 grader varmluft. De oppbevares best i boks på kjøkkenbenken, men for lengre oppbevaring kan de gjerne stå kjølig i tillegg. Vær obs på at det kan lukte ganske sterkt og “fiskeaktig” når du åpner boksen. Dette skyldes linfrøene, men heldigvis smaker det ikke slik det lukter.

Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 18 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Rør sammen linfrø og pofiber og puls i blender til du får et finkornet brunt mel. Det kan være lurt å pulse i to omganger så du er sikker på at alt knuses jevnt og fint.
  3. Rør inulin og tørrgjær i vann og la stå i ca 5 minutter.
  4. Ha alle resterende tørre ingredienser i en bolle.
  5. Tilsett vann og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. La deigen svelle i ca 10 minutter.
  6. Kjevle deigen jevnt mellom to bakeark. Har du flergangsbakeark er det lurt å kjevle oppå et slikt. Hele bakearket skal være dekt med deig. Hvis du har en ovn med mindre stekebrett bør du fordele deigen på to bakeark. Deigen skal være ca 6 mm tykk (de kan fremdeles stekes sammen, bare bytt om på brettene etter halve steketiden)
  7. Rut opp deigen i 18 deler og prikk deretter knekkebrødene med baksiden av en spisepinne eller lignende.
  8. Stek på nederste rille i totalt 90 minutter. Sjekk knekkebrødene underveis. Siste 30 minuttene bør knekkebrødene steke på rist for å sørge for at de blir gjennomsprø.
  9. Avkjøl på rist og oppbevares i boks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 105,25 - Fett: 7,85 - Karbohydrater: 1,81 - Protein: 4,1

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.