Knekkebrød - Husman type! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 18 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Rør sammen linfrø og pofiber og puls i blender til du får et finkornet brunt mel. Det kan være lurt å pulse i to omganger så du er sikker på at alt knuses jevnt og fint.
  3. Rør inulin og tørrgjær i vann og la stå i ca 5 minutter.
  4. Ha alle resterende tørre ingredienser i en bolle.
  5. Tilsett vann og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. La deigen svelle i ca 10 minutter.
  6. Kjevle deigen jevnt mellom to bakeark. Har du flergangsbakeark er det lurt å kjevle oppå et slikt. Hele bakearket skal være dekt med deig. Hvis du har en ovn med mindre stekebrett bør du fordele deigen på to bakeark. Deigen skal være ca 6 mm tykk (de kan fremdeles stekes sammen, bare bytt om på brettene etter halve steketiden)
  7. Rut opp deigen i 18 deler og prikk deretter knekkebrødene med baksiden av en spisepinne eller lignende.
  8. Stek på nederste rille i totalt 90 minutter. Sjekk knekkebrødene underveis. Siste 30 minuttene bør knekkebrødene steke på rist for å sørge for at de blir gjennomsprø.
  9. Avkjøl på rist og oppbevares i boks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 105,25 - Fett: 7,85 - Karbohydrater: 1,81 - Protein: 4,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/knekkerbrod/knekkebrod-husman-type-keto-glutenfri/