Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
Trekk kjelen av platen og rør inn 150 g ost til det er helt smeltet inn i sausen.
Smak til med salt og pepper.
Lag pastaringer:
Pisk sammen egg og kremost.
Ha i fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
La hvile i 10 minutter.
Pisk deigen lett opp igjen.
Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
Ta ut av ovn og brett sammen.
Skjæres i firkanter på ca 1,5 x 1,5 cm.
Ha skinke og "makaroni" i ostesausen.
Rør inn eggeplommen.
Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen, ha i purreløk til slutt.
Fordel blandingen i en ildfast form og ha aluminiumsfolie over. Den skal først steke uten osten for å unngå at osten blir hard og overstekt.
Stek på nest nederste rille på 200°C i totalt 35 minutter - Ta av folien og dryss over ost når det er ca 15 minutter igjen av steketiden. Stek til osten er helt smeltet og såvidt begynt å bli gylden.