Grateng med skinke og purre! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 150 g revet ost
  • Salt, pepper og etter smak
  • 600 g valgfri skinke eller pølsebiter
  • 2 små egg
  • 100 g purreløk
  • 150 g ost til topping.

"makaroni"
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst.
  3. Gi et oppkok la småputre i ca 5 minutter til sausen tykner noe.
  4. Trekk kjelen av platen og rør inn 150 g ost til det er helt smeltet inn i sausen.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Lag pastaringer:
  7. Pisk sammen egg og kremost.
  8. Ha i fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  9. La hvile i 10 minutter.
  10. Pisk deigen lett opp igjen.
  11. Smør olje på 2 bakepapir og kjevle deigen i mellom bakepapirene.
  12. Stek midt i ovnen i 10 minutter med begge bakepapirene på.
  13. Ta ut av ovn og brett sammen.
  14. Skjæres i firkanter på ca 1,5 x 1,5 cm.
  15. Ha skinke og "makaroni" i ostesausen.
  16. Rør inn eggeplommen.
  17. Stivpisk eggehviten og vend det forsiktig inn i sausen, ha i purreløk til slutt.
  18. Fordel blandingen i en ildfast form og ha aluminiumsfolie over. Den skal først steke uten osten for å unngå at osten blir hard og overstekt.
  19. Stek på nest nederste rille på 200°C i totalt 35 minutter - Ta av folien og dryss over ost når det er ca 15 minutter igjen av steketiden. Stek til osten er helt smeltet og såvidt begynt å bli gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 255,19 - Fett: 21,25 - Karbohydrater: 1,11 - Protein: 14,58
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/grateng-med-skinke-og-ost-keto-glutenfri/