Geirs Klippfisk i form

Klippfiskform

Klippfiskform

Denne fantastisk nydelige retten er en lavkarbofisert utgave av en oppskrift vi ble presentert for i julen da vi feiret jul hjemme med familien – den desidert beste klippfiskretten vi har smakt! Vi brukte klippfisk fra Dybvik.

Klippfiskform
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 500 g utvannet klippfisk
  • 250 g bacon i terninger
  • ½ rød paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ grønn paprika
  • 1 medium løk
  • 1 - 2 stk chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • ca ¼ sellerirot
  • Ost til topping
  • 3 dl Fløte
  • 100 gr Kremost
  • 1 eggeplomme
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200c
  2. Damp klippfisken
  3. Skjær paprika og løk i passe biter
  4. FInhakk chili og hvitløk.
  5. Ha litt smør i en stekepanne og stek bacon.
  6. Ha i paprika, løk, chili og hvitløk og stek til grønnsakene er møre.
  7. Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form.
  8. Fordel fiskebitene over grønnsakene.
  9. Skjær selleriroten i fine strimler med ostehøvel eller lignende og fordel over fisken.
  1. Ha fløte og kremost i en kjele og gi et oppkok mens du rører.
  2. Smak til med salt og pepper.
  3. Trekk kjelen av platen og rør inn eggeplommen.
  4. Hell hvitsausen over i formen og topp med revet ost.
  5. Stekes på midterste rille i 30 minutter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.