Denne fantastisk nydelige retten er en lavkarbofisert utgave av en oppskrift vi ble presentert for i julen da vi feiret jul hjemme med familien – den desidert beste klippfiskretten vi har smakt! Vi brukte klippfisk fra Dybvik.
Klippfiskform
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
- 500 g utvannet klippfisk
- 250 g bacon i terninger
- ½ rød paprika
- ½ gul paprika
- ½ grønn paprika
- 1 medium løk
- 1 - 2 stk chili
- 1 - 2 fedd hvitløk
- ca ¼ sellerirot
- Ost til topping
- 3 dl Fløte
- 100 gr Kremost
- 1 eggeplomme
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200c
- Damp klippfisken
- Skjær paprika og løk i passe biter
- FInhakk chili og hvitløk.
- Ha litt smør i en stekepanne og stek bacon.
- Ha i paprika, løk, chili og hvitløk og stek til grønnsakene er møre.
- Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form.
- Fordel fiskebitene over grønnsakene.
- Skjær selleriroten i fine strimler med ostehøvel eller lignende og fordel over fisken.
- Ha fløte og kremost i en kjele og gi et oppkok mens du rører.
- Smak til med salt og pepper.
- Trekk kjelen av platen og rør inn eggeplommen.
- Hell hvitsausen over i formen og topp med revet ost.
- Stekes på midterste rille i 30 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 237 - Fett: 15,2 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 23