Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri) – Skikkelig kosemat, eller comfort food som det også heter, så sykt godt! Ikke la deg skremme av den mildt sagt fyldige ingredienselisten, mye er krydder og det er ikke så komplisert som det kanskje ser ut. Kanskje fylte pannekaker er den nye lørdagspizzaen?

Det er nemlig ikke bare søte ting som passer i/på pannekaker – og her er vår versjon av fylte pannekaker, full av smak og med masse godsaker i. Er du ekstra frekk kan du godt fylle de med ost inni, i tillegg til ost på toppen. Vi anbefaler en blanding av hvitost og cheddar, men bruk den osten du liker best. Spør du oss kan det aldri bli nok ost! Server gjerne fylte pannekaker med en frisk salat og deilig dressing.

Pannekakene er nøye utprøvde. Det er ikke alltid like lett å treffe rett med lavkarbo/keto-ingredienser, og vi prøvde 5 forskjellige oppskrifter før vi endelig ble fornøyde! Derfor er det viktig at du følger oppskriften til punkt og prikke for at vi skal kunne garantere et godt resultat. Det er veldig viktig at du måler opp eggene og resterende ingredienser nøye, og la røren hvile. Det tar nemlig en stund før xanthan gum og Fiberhusk gjør magien sin.

Kan jeg bytte ut noen ingredienser?

Vi kan ikke garantere resultatet på pannekakene hvis du viker fra ingredienselisten. Du kan for øvrig gjerne sjekke vår bytteguide for tips.

Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
Pannekaker
  • 5 egg (260 g)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 20 g havrefiber
  • 1 ts Fiberhusk
  • ⅛ ts xanthangum
  • klype salt

Kjøttfyll
  • 300 g kjøttdeig
  • 75 g bacon
  • 125 g løk
  • 125 g paprika
  • 40 g gulrot (kan sløyfes)
  • 30 g stangselleri
  • 75 g sjampinjong
  • 1 - 2 chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 185 g (en halv boks) hakkede tomater
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ts oregano
  • 1,5 ts basilikum
  • salt og pepper etter smak
  • 200 g revet ost
Fremgangsmåte:
Pannekaker
  1. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt egg. Bruk gjerne elektronisk håndvisp så du får blandet alt godt sammen og unngår at Fiberhusk og Xanthangum klumper seg.
  2. Pisk eggene forsiktig inn til slutt.
  3. La røren svelle i va 30 minutter og pisk den lett opp igjen før du steker.
  4. Stek pannekakene i litt smør. La den ene siden steke godt før du snur pannekaken - de er litt skjøre før de får satt seg. Det skal bli 6 stk pannekaker av oppskriften.

Kjøttfyll
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Finkutt grønnsakene og sjampinjonger
  3. Stek bacon og sjampinjong - ha deretter i kjøttdeig og krydder og stek videre.
  4. Ha i resterende grønnsaker og fres til grønnsakene er møre.
  5. Rør inn tomatpure og hakkede tomater og smak til med salt og pepper.
  6. Fordel kjøttfyllet i pannekakene og rull sammen.
  7. Legg de fylte pannekakene i en ildfast form og strø over ost.
  8. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet og såvidt blitt litt gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 159 - Fett: 12,1 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 9,4

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.