Fylte Pannekaker (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
Pannekaker
  • 5 egg (260 g)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 20 g havrefiber
  • 1 ts Fiberhusk
  • ⅛ ts xanthangum
  • klype salt

Kjøttfyll
  • 300 g kjøttdeig
  • 75 g bacon
  • 125 g løk
  • 125 g paprika
  • 40 g gulrot (kan sløyfes)
  • 30 g stangselleri
  • 75 g sjampinjong
  • 1 - 2 chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 185 g (en halv boks) hakkede tomater
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ts oregano
  • 1,5 ts basilikum
  • salt og pepper etter smak
  • 200 g revet ost
Fremgangsmåte:
Pannekaker
  1. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt egg. Bruk gjerne elektronisk håndvisp så du får blandet alt godt sammen og unngår at Fiberhusk og Xanthangum klumper seg.
  2. Pisk eggene forsiktig inn til slutt.
  3. La røren svelle i va 30 minutter og pisk den lett opp igjen før du steker.
  4. Stek pannekakene i litt smør. La den ene siden steke godt før du snur pannekaken - de er litt skjøre før de får satt seg. Det skal bli 6 stk pannekaker av oppskriften.

Kjøttfyll
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Finkutt grønnsakene og sjampinjonger
  3. Stek bacon og sjampinjong - ha deretter i kjøttdeig og krydder og stek videre.
  4. Ha i resterende grønnsaker og fres til grønnsakene er møre.
  5. Rør inn tomatpure og hakkede tomater og smak til med salt og pepper.
  6. Fordel kjøttfyllet i pannekakene og rull sammen.
  7. Legg de fylte pannekakene i en ildfast form og strø over ost.
  8. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet og såvidt blitt litt gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 159 - Fett: 12,1 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 9,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fylte-pannekaker-keto-glutenfri/