Jeg bare elsker asiatisk mat, og spesielt Kinesisk! Denne retten krever litt tid, men det er vel verd det! Paneringsmel lager du av valgfritt lavkarbobrød, helst et lyst. Jeg brukte 2 stk mug bread.
Skjær brødet i passe biter, tørk i mikrobølgeovnen på tineprogram med 5 minutters intervaller. Sjekk brødet imellom intervallene. Det tok ca 15 minutter før mine var klare. Når de er tør knuser du de mellom fingrene. Du kan også tørke brød i ovnen. Server gjerne med blomkålris.
- 350 g kyllingfilet
- paneringsmel (se lenger opp i innlegget)
- 1 - 2 pisket egg
- 2 - 3 blokker delfiafett (til fritering)
Marinade:
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sesamolje (alternativt 1 ss olivenolje)
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts paprikapulver
Sursøt saus
- 1 dl vann
- 0,5 dl eddik (juster ned mengden om du vil ha en mildere saus)
- 60 g Sukrin Gold eller tilsvarende mengde annen søtning
- 1 ts salt
- 2 - 3 ss soyasaus
- 4 ss sukkerfri ketchup
- 1 ts sesamolje (kan sløyfes)
- ¼ ts johannesbrødkjernemel
- 1 ts hvitløkpulver (valgfritt)
- 1 ts løkpulver (valgfritt)
- Kutt hver kyllingfilet i 4 biter.
- Vend inn i marinaden.
- Dypp en brødbit i for å sjekke om oljen er varm nok (brødbiten skal brese)
- Dypp kyllingbitene i egg og paneringsmel og ha direkte i den varme oljen.
- La hver bit steke i 5-7 minutter (til gylden).
- La de dryppe av på avispapir eller kjøkkenpapir.
Sursøt saus
- Ha Sukrin Gold og soyasaus i en panne.
- Varm opp på medium varme til Sukrin Gold er oppløst.
- Ha i resterende ingredienser og kok opp under omrøring.
- Ta av plata og la avkjøle noe (så johannesbrødkjernemelet får satt seg skikkelig).
Forslag til lynstekte grønnsaker:
wok mix
og/eller
løk
paprika
aspargesbønner
bambusskudd
vannkastanjer
minimais
champinjong
hvitløk