Fett & Forstands Lavkarbo Bondeomelett (Frittata)

Lavkarbo Bondeomelett (frittata)
Lavkarbo bondeomelett, eller frittata om du vil er superenkelt å lage, og smaker himmelsk både varm og kald. Du kan bruke akkurat de grønnsakene og kjøttet du vil, det er bare fantasien som setter grenser. Server gjerne bondeomelett sammen med lavkarboloff med masse smør, eller spis den som den er! Husk å lag litt ekstra så du kan nyte deilig lavkarbo bondeomelett til lunch.

Fett & Forstands Lavkarbo Bondeomelett (Frittata)
 
Bruk gjerne en jernpanne med treskaft om du har, eller en annen stekepanne som tåler ovn.
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser:
  • 6 egg
  • 0,5 dl fløte
  • 20 g purreløk
  • 20 g snackpaprika
  • 40 g champinjong
  • 100 g bacon
  • 150 g chorizo eller andre type pølse/skinke
  • 100 g sellerirot
  • 150 g revet ost
  • salt og pepper etter smak
  • 1 - 2 ts chiliflak (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Kutt ingrediensene i passe biter. Selleriroten skjæres i fine strimler med ostehøvel eller lignende.
  2. Stek sellerirot mør i litt smør. Ta ut av panna.
  3. Stek bacon og tilsett deretter pølsebiter og stek videre. Ta ut av panna.
  4. Ha sellerirot tilbake i panna og tilsett resten av grønnsakene, bacon og pølse (spar eventuelt litt til topping)
  5. Sett ovnen på 220 g grillfunksjon.
  6. Pisk sammen egg og fløte og hell over.
  7. La steke på svak varme i ca 5 minutter.
  8. Ha på ost og eventuelt resten av grønnsakene, bacon og pølsebiter.
  9. Sett hele stekepanna i ovnen (forutsatt at den tåler det) på nest øverste rille og stek i ca 5 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 221 - Fett: 17,7 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 13,8

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.