Fett & Forstands Lavkarbo Bondeomelett (Frittata)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 3 porsjoner
- 6 egg
- 0,5 dl fløte
- 20 g purreløk
- 20 g snackpaprika
- 40 g champinjong
- 100 g bacon
- 150 g chorizo eller andre type pølse/skinke
- 100 g sellerirot
- 150 g revet ost
- salt og pepper etter smak
- 1 - 2 ts chiliflak (kan sløyfes)
- Kutt ingrediensene i passe biter. Selleriroten skjæres i fine strimler med ostehøvel eller lignende.
- Stek sellerirot mør i litt smør. Ta ut av panna.
- Stek bacon og tilsett deretter pølsebiter og stek videre. Ta ut av panna.
- Ha sellerirot tilbake i panna og tilsett resten av grønnsakene, bacon og pølse (spar eventuelt litt til topping)
- Sett ovnen på 220 g grillfunksjon.
- Pisk sammen egg og fløte og hell over.
- La steke på svak varme i ca 5 minutter.
- Ha på ost og eventuelt resten av grønnsakene, bacon og pølsebiter.
- Sett hele stekepanna i ovnen (forutsatt at den tåler det) på nest øverste rille og stek i ca 5 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.
Kcal: 221 - Fett: 17,7 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 13,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fett-forstands-lavkarbo-bondeomelett-frittata/
3.5.3251