Fett & Forstands Lavkarbo Bondeomelett (Frittata)
 
 
Bruk gjerne en jernpanne med treskaft om du har, eller en annen stekepanne som tåler ovn.
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser
  • 6 egg
  • 0,5 dl fløte
  • 20 g purreløk
  • 20 g snackpaprika
  • 40 g champinjong
  • 100 g bacon
  • 150 g chorizo eller andre type pølse/skinke
  • 100 g sellerirot
  • 150 g revet ost
  • salt og pepper etter smak
  • 1 - 2 ts chiliflak (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Kutt ingrediensene i passe biter. Selleriroten skjæres i fine strimler med ostehøvel eller lignende.
  2. Stek sellerirot mør i litt smør. Ta ut av panna.
  3. Stek bacon og tilsett deretter pølsebiter og stek videre. Ta ut av panna.
  4. Ha sellerirot tilbake i panna og tilsett resten av grønnsakene, bacon og pølse (spar eventuelt litt til topping)
  5. Sett ovnen på 220 g grillfunksjon.
  6. Pisk sammen egg og fløte og hell over.
  7. La steke på svak varme i ca 5 minutter.
  8. Ha på ost og eventuelt resten av grønnsakene, bacon og pølsebiter.
  9. Sett hele stekepanna i ovnen (forutsatt at den tåler det) på nest øverste rille og stek i ca 5 minutter, eller til osten begynner å bli gylden.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fett-forstands-lavkarbo-bondeomelett-frittata/