Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri) – en nydelig Kinesisk-Indonesisk rett som jeg har spist siden jeg var liten. Min far er Nederlender, og de spiser mye Asiatisk mat i Nederland, dermed har jeg vokst opp med mange spennende smaker heldige meg.

Bami Goreng, eller Mie Goreng som det også heter, er tradisjonelt laget med gule hvetenudler, sjalottløk eller løk, hvitløk, krydder, soyasaus, ketjap manis (søt soyasaus), egg, grønnsaker og kjøtt eller sjømat. Vår versjon er basert på den jeg er vant med fra jeg var liten, med få og enkle, men veldig smakfulle ingredienser. Pappa brukte å kjøpe ferdig krydderblanding spesielt laget til Bami Goreng når vi var på ferie i Nederland. Nå får man jo ikke tak i dette krydderet her i Norge, så vi har brukt en egen krydderblanding.

Du kan bruke det kjøttet du vil, for eksempel nakkekoteletter eller entrecote. Vi håper du liker vår keto-vennlig versjon av en av mine absolutte favoritt-retter!

Hva er Sambal Oelek og må jeg bruke det?

Sambal Oelek er en chili-paste som du finner på de aller fleste matbutikkene. Vi anbefaler på det sterkeste (no pun intended) at dere bruker det i denne retten da det gir en nydelig og særegen smak. Hvis du ikke er fan av sterk mat kan du gjerne ha i mindre mengde. Er du derimot glad i sterk mat kan du gjerne ha i mer.

Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Nudler

Bami Goreng
  • 500 g strimlet lårfilet av kylling evt annet kjøtt
  • 1 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
  • 1 - 2 fedd hvitløk.
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts karri
  • ½ ts løkpulver
  • 1 ts persille
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts salt
  • 1 ss sambal oelek
  • 1 ss smaksnøytral olje
  • 200 g bacon i biter
  • 150 g sjampinjong
  • 100 g gulrot (knaskegulrøtter har mindre KH)
  • 100 g Purreløk
Fremgangsmåte:
Nudler
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Pisk eggene luftig.
  3. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk deigen lett opp igjen.
  6. Kjevle flat mellom 2 bakeark smurt med olje.
  7. Stekes i 10 minutter med bakearkene på.
  8. Når de er ferdige ruller du de sammen og kutter i ønsket tykkelse.

Bami Goreng
  1. Bland sammen tamari, olje, hvitløk og krydder.
  2. Vend kyllingkjøttet i krydderblandingen og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
  3. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
  4. Stek bacon gyldent og tilsett deretter sjampinjong.
  5. Når sjampinjongen er blank og så vidt begynt å bli gylden heller du blandingen ut av stekepanna.
  6. Stek kyllingbitene og ha deretter i grønnsakene. Grønnsakene skal kun lynsteke, ca 2 minutter.
  7. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og nudlene og server straks - gjerne med speilegg.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 153 - Fett: 11,1 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 11,2

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

One Comment

  1. Pingback: Sukkerfri Ketcap Manis (Søt Soyasaus) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.