Enkel Bami Goreng (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Nudler

Bami Goreng
  • 500 g strimlet lårfilet av kylling evt annet kjøtt
  • 1 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
  • 1 - 2 fedd hvitløk.
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts karri
  • ½ ts løkpulver
  • 1 ts persille
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts salt
  • 1 ss sambal oelek
  • 1 ss smaksnøytral olje
  • 200 g bacon i biter
  • 150 g sjampinjong
  • 100 g gulrot (knaskegulrøtter har mindre KH)
  • 100 g Purreløk
Fremgangsmåte:
Nudler
  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Pisk eggene luftig.
  3. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk deigen lett opp igjen.
  6. Kjevle flat mellom 2 bakeark smurt med olje.
  7. Stekes i 10 minutter med bakearkene på.
  8. Når de er ferdige ruller du de sammen og kutter i ønsket tykkelse.

Bami Goreng
  1. Bland sammen tamari, olje, hvitløk og krydder.
  2. Vend kyllingkjøttet i krydderblandingen og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
  3. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
  4. Stek bacon gyldent og tilsett deretter sjampinjong.
  5. Når sjampinjongen er blank og så vidt begynt å bli gylden heller du blandingen ut av stekepanna.
  6. Stek kyllingbitene og ha deretter i grønnsakene. Grønnsakene skal kun lynsteke, ca 2 minutter.
  7. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og nudlene og server straks - gjerne med speilegg.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 153 - Fett: 11,1 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 11,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/enkel-bami-goreng-keto-glutenfri/