Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri) – Dere som har fulgt oss en stund har kanskje fått med dere at jeg er fra en multinasjonal familie? Jeg og min mor har bakt Hot Cross Buns på Langfredag så lenge jeg kan huske! I år er ingen unntak, selv om jeg må bake de alene.

Hot Cross Buns er en type søtbakst normalt sett bestående av sukat/tørket frukt og den karakteristiske krydderblandingen som i England kalles “Mixed Spice”. Krydderblandingen ligner tilfeldigvis den Nederlandske krydderet “koekkruiden”, eller kakekrydder som det blir på Norsk. Det kan minne litt om pepperkakekrydder. Det morsomme er jo at jeg som nevnt har både Norske, Nederlandske og Engelske røtter! Tradisjonelt blir disse bollene bakt langfredag I de British øyer, Australia, Canada, Irland, New Zealand, Sør Afrika og enkelte plasser i Amerika.

Oppskrift på “Mixed Spice” finner du i den første oppskriften vår på Hot Cross Buns. Vi har byttet ut tørket frukt med frysetørkede bær og litt fersk appelsinskall. Mange tenker nok at frysetørkede bær ikke er “innafor” pga karbohydratinnholdet. Det kan vi forsikre dere at det fint kan spises på lavkarbo og keto. Så lenge et produkt du normal sett ville spist fersk er tørket og ikke tilsatt sukker så kan det spises. Husk at vannet er fjernet så naturligvis blir det høyere konsentrasjonen av de andre næringsstoffene.

Hvor får man tak i ingrediensene?

Nå har vi endelig mulighet å lenke til produktene vi bruker direkte i oppskriftskortet! For ordensskyld legger vi de her i hovedinnlegget også.
Havrefiber
Xanthan gum
Psyllium husk (fiberhusk)
Frysetørkede bringebær
Frysetørkede blåbær
Finesse Bakesukker
TagaSØTT

Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
 3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
 4. Kutt de frysetørkede bærene i passe store biter.
 5. Mål opp de tørre ingrediensene.
 6. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
 7. Ha i de tørre ingrediensene inkludert bær og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
 8. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
 9. Del deigen i 6 like store deler og form bollene - gjerne med litt olje på hendene.
 10. Pensle med egg og stek på midterste rille i 25 minutter.
 11. Avkjøl på rist.

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.