Blomkål- og brokkoligrateng! (keto)

Blomkål- og brokkoligrateng! (keto) Blomkål- og brokkoligrateng! (keto) Blomkål- og brokkoligrateng! (keto) Blomkål- og brokkoligrateng! (keto) Blomkål- og brokkoligrateng! (keto) Blomkål- og brokkoligrateng! (keto)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder omtale, linker og bilder av produkter fra Tights.no
Blomkål- og brokkoligrateng! (keto)
– Vi gleder oss over å dele vår fantastiske og enkle oppskrift på keto blomkål- og brokkoligrateng!

Tilbehør på keto?!

Som dere vet elsker vi å eksperimentere på kjøkkenet, og vi leter alltid etter gode erstatninger for middagstilbehør og andre ting vi er vante med å spise. Dette tilbehøret har raskt blitt en favoritt i heimen, og ikke uten grunn.

Vår oppskrift på blomkål- og brokkoligrateng har en crunchy topping som selvsagt er keto-vennlig. Toppingen brukes slik som griljermel og gir en nydelig “prikken over i’en”. Selv om du ikke fører en keto eller lavkarbo livsstil kan vi garantere at du vil DIGGE denne gratengen. Blomkål- og brokkoligrateng er superenkelt å lage, og krever få ingredienser. Blomkål, brokkoli, fløte, kremost og revet ost, samt salt, pepper og krydder. Vi er veldig glad i muskatnøtt, men du kan bruke hvilke krydder og urter du foretrekker og som alltid oppfordrer vi til å eksperimentere selv!

Matprep er lurt!

Lag gjerne på forhånd og varm den opp i en fei. Du kan også dele den i mindre porsjoner og fryse ned til late dager. Matprep er lurt fordi:

 • Ved å planlegge og forberede måltider på forhånd kan du redusere stress og beslutningsangst rundt mat og kosthold. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har en travel hverdag eller har en tendens til å ta dårlige kostholdsvalg når du er sulten og har dårlig tid til å lage mat. Når du allerede har sunne og næringsrike måltider forhåndslaget, er det mye enklere å ta sunne valg gjennom dagen.
 • Matprep kan hjelpe deg til å holde deg på rett spor med kostholdet.
 • Matprep kan spare deg både tid og penger. Hvis du handler og forbereder mat for en hel uke eller flere dager på forhånd, kan du unngå impulskjøp eller å kjøpe usunne, ferdigretter eller take-out.

Hva passer det til?

Blomkål- og brokkoligrateng er veldig allsidig, og kan serveres som tilbehør til kjøtt, pølse, kjøttkaker, fisk, eller nytes som den er. Hvis du vil spise den som den er men vil ha litt mer fest i munnen anbefaler vi å tilsette stekte baconbiter!

Grønnsaker på keto

I et keto-kosthold fokuserer vi på høyt inntak av fett og protein, men det er også viktig å huske å få i seg grønnsaker. Grønnsaker inneholder nemlig vitaminer, mineraler og fiber, som er viktig for en sunn kropp! Blomkål og brokkoli er spesielt gode valg for grønnsaker på keto. De er begge lave på karbohydrater, og høy på fiber. De er også rike på næringsstoffer som vitamin C, K og folat, samt mineraler som kalsium og kalium.

Andre oppskrifter på tilbehør

Vi har mange gode oppskrifter på keto-tilbehør på siden vår, noe for enhver smak, sjekk her.

Blomkål- og brokkoligrateng! (keto)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Blomkål- og brokkoligrateng
 • 1 kg blanding av brokkoli og blomkål, fersk eller frossen
 • 3 dl fløte
 • 125 g kremost naturell
 • 100 g revet ost
 • ¼ ts muskatnøtt (valgfritt)
 • Salt og pepper etter smak

Crunchy topping
 • 60 g kaldt smør
 • 60 g hvitost
 • 30 g havrefiber eller pofiber
Fremgangsmåte:
Blomkål- og brokkoligrateng
 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Kutt grønnsakene i middels store buketter.
 3. Damp grønnsakene i kokende vann. Ha blomkålen i først for den trenger litt lengre koketid. Kok blomkålen i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolien, damp i ca 2 minutter til. For frosne grønnsaker damp alt i 5 minutter.
 4. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en ildfast form.
 5. Kok opp fløte og kremost naturell. Trekk kjelen av platen og vent et par minutter før du rører inn revet ost.
 6. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene.

Crunchy topping
 1. Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
 2. Dryss over gratengen og gratiner midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til toppingen er gylden og sprø.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 121,83 - Fett: 9,36 - Karbohydrater: 1,81 - Protein: 5,57

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.