1 kg blanding av brokkoli og blomkål, fersk eller frossen
3 dl fløte
125 g kremost naturell
100 g revet ost
¼ ts muskatnøtt (valgfritt)
Salt og pepper etter smak
Crunchy topping
60 g kaldt smør
60 g hvitost
30 g havrefiber eller pofiber
Fremgangsmåte:
Blomkål- og brokkoligrateng
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kutt grønnsakene i middels store buketter.
Damp grønnsakene i kokende vann. Ha blomkålen i først for den trenger litt lengre koketid. Kok blomkålen i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolien, damp i ca 2 minutter til. For frosne grønnsaker damp alt i 5 minutter.
Sil av vannet og ha grønnsakene over i en ildfast form.
Kok opp fløte og kremost naturell. Trekk kjelen av platen og vent et par minutter før du rører inn revet ost.
Smak til med salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene.
Crunchy topping
Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
Dryss over gratengen og gratiner midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til toppingen er gylden og sprø.