Blomkål- og brokkoligrateng! (keto)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Blomkål- og brokkoligrateng
  • 1 kg blanding av brokkoli og blomkål, fersk eller frossen
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell
  • 100 g revet ost
  • ¼ ts muskatnøtt (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak

Crunchy topping
  • 60 g kaldt smør
  • 60 g hvitost
  • 30 g havrefiber eller pofiber
Fremgangsmåte:
Blomkål- og brokkoligrateng
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kutt grønnsakene i middels store buketter.
  3. Damp grønnsakene i kokende vann. Ha blomkålen i først for den trenger litt lengre koketid. Kok blomkålen i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolien, damp i ca 2 minutter til. For frosne grønnsaker damp alt i 5 minutter.
  4. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en ildfast form.
  5. Kok opp fløte og kremost naturell. Trekk kjelen av platen og vent et par minutter før du rører inn revet ost.
  6. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene.

Crunchy topping
  1. Puls alle ingrediensene sammen i en foodprosessor eller blender til det går en "kornete" konsistens.
  2. Dryss over gratengen og gratiner midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til toppingen er gylden og sprø.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 121,83 - Fett: 9,36 - Karbohydrater: 1,81 - Protein: 5,57
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/blomkal-og-brokkoligrateng-keto/