REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Ribbe med Asiatisk vri! (Keto) – Ribbe blir vi ALDRI lei av, men det er kjekt å variere smakene og tilbehøret. Hva med en saftig ribbe med asiatiske krydder og en klissete saus, eller sticky sauce som de kaller det i USA!
Inspirasjon
Jeg må innrømme at jeg ALDRI har laget ribbe på denne måten før, men jeg har sett mange siklefaktor bilder av Asian pork belly with sticky sauce- bilder på nett og har alltid hatt lyst å prøve. Det er bare sånn at ting av og til tar litt tid med meg, men bedre sent enn aldri! Denne oppskriften er basert på denne fra Withablast.net, men med noen personlige vrier ut i fra våre preferanser.
Ingrediensene
Her følger noen tips til hvor du kan finne de forskjellige ingrediensene. Tamari (japansk soyasaus uten gluten), stjerneanis og riseddik bør de fleste større dagligvarebutikker ha i sortimentet sitt i allergihylla, men vi foretrekker uansett å kjøpe slike ingredienser på utenlandske matbutikker, så hvis du har en i nærheten anbefaler vi å sjekke der først. Kinesisk fem-krydder /Chinese five spice fant vi på Kiwi, men det finner du også på utenlandske matbutikker. Sesamolje finner du i de fleste dagligvare butikker og på tights.no.
Ribbe Ribbe Ribbe!
Sjekk gjerne ut vår oppskrift på nydelig keto-vennlig Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze! – anbefales på det sterkeste! PSSST: Kjøp gjerne noen ekstra ribber i jula om du har fryseplass, ribbe er nemlig vansindig godt på grillen!
- 2 kg tynnribbe
- 2 ss sesamolje
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1,5 - 2 ts kinesisk femkrydder
- 1 ts hvitløkpulver
Lake
- 1 ss revet fersk ingefær
- 3 stk stjerneanis
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss salt
Sticky sauce
- 2 ss sesamolje
- 1 ss revet fersk ingefær
- ½ ss riseddik
- 3 ss tamari (glutenfri soyasaus)
- 4-5 ss Monster Fibersirup
- 5 ss sukkerfri ketchup
- 2 ss stekesjy fra ribben eller vann
- Bland sammen alle ingrediensene og gni ribben godt med marinaden.
- Surr ribben sammen med husholdningshyssing med svoren ut, og sett kjølig helst i 24 timer, men minst over natten.
Lake
- Fyll en kjele ⅔ full med vann og ha i salt, grovhakket hvitløk, stjerneanis og revet ingefær.
- La vannet få et oppkok og ha ribben i det kokende vannet.
- Skru platen på middels lav varme, og la ribben trekke under lokk i 30 minutter. Ikke kast laken!
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Ta ribberullen ut av vannet, klipp opp hyssingen og legg ribben flat i en langpanne. Lag opphøyning av asjett eller ball av aluminiumsfolie og opphev ribben der den eventuelt synker, dette for å få et mest mulig jevnt stekeresultat.
- Ha ca 2 dl av kokelaken i formen, og stek ribben på nest nederste rille i 1 time over- og undervarme.
- Stek ribben videre på programmet "varmluft + grill" i 30 - 40 minutter, eller til svoren er sprø. Hvis du ikke har dette programmet steker du ribben videre på over- og undervarme i 20 - 30 minutter og deretter på grillprogram i 10 minutter. Juster eventuelt opp temperaturen om behov. Husk å følge godt med så svoren ikke blir svidd.
- La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Sticky sauce
- Varm sesamolje i en kjele. Sauter revet ingefær i den bresende oljen.
- Ha i resten av ingrediensene og bland godt. La sausen få et raskt oppkok. Smak eventuelt til med mer av ingrediensene.