Ribbe med Asiatisk vri! (Keto)
 
 
Denne oppskriften inneholder en marinade som ribba bør godgjøre seg i minst 24 timer.
Skrevet av:
Ingredienser:
Marinade
  • 2 kg tynnribbe
  • 2 ss sesamolje
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1,5 - 2 ts kinesisk femkrydder
  • 1 ts hvitløkpulver

Lake
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss salt

Sticky sauce
Fremgangsmåte:
Marinade
  1. Bland sammen alle ingrediensene og gni ribben godt med marinaden.
  2. Surr ribben sammen med husholdningshyssing med svoren ut, og sett kjølig helst i 24 timer, men minst over natten.

Lake
  1. Fyll en kjele ⅔ full med vann og ha i salt, grovhakket hvitløk, stjerneanis og revet ingefær.
  2. La vannet få et oppkok og ha ribben i det kokende vannet.
  3. Skru platen på middels lav varme, og la ribben trekke under lokk i 30 minutter. Ikke kast laken!
  4. Forvarm ovnen til 200 grader.
  5. Ta ribberullen ut av vannet, klipp opp hyssingen og legg ribben flat i en langpanne. Lag opphøyning av asjett eller ball av aluminiumsfolie og opphev ribben der den eventuelt synker, dette for å få et mest mulig jevnt stekeresultat.
  6. Ha ca 2 dl av kokelaken i formen, og stek ribben på nest nederste rille i 1 time over- og undervarme.
  7. Stek ribben videre på programmet "varmluft + grill" i 30 - 40 minutter, eller til svoren er sprø. Hvis du ikke har dette programmet steker du ribben videre på over- og undervarme i 20 - 30 minutter og deretter på grillprogram i 10 minutter. Juster eventuelt opp temperaturen om behov. Husk å følge godt med så svoren ikke blir svidd.
  8. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.

Sticky sauce
  1. Varm sesamolje i en kjele. Sauter revet ingefær i den bresende oljen.
  2. Ha i resten av ingrediensene og bland godt. La sausen få et raskt oppkok. Smak eventuelt til med mer av ingrediensene.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk/ribbe-med-asiatisk-vri-keto/