Bland sammen alle ingrediensene og gni ribben godt med marinaden.
Surr ribben sammen med husholdningshyssing med svoren ut, og sett kjølig helst i 24 timer, men minst over natten.
Lake
Fyll en kjele ⅔ full med vann og ha i salt, grovhakket hvitløk, stjerneanis og revet ingefær.
La vannet få et oppkok og ha ribben i det kokende vannet.
Skru platen på middels lav varme, og la ribben trekke under lokk i 30 minutter. Ikke kast laken!
Forvarm ovnen til 200 grader.
Ta ribberullen ut av vannet, klipp opp hyssingen og legg ribben flat i en langpanne. Lag opphøyning av asjett eller ball av aluminiumsfolie og opphev ribben der den eventuelt synker, dette for å få et mest mulig jevnt stekeresultat.
Ha ca 2 dl av kokelaken i formen, og stek ribben på nest nederste rille i 1 time over- og undervarme.
Stek ribben videre på programmet "varmluft + grill" i 30 - 40 minutter, eller til svoren er sprø. Hvis du ikke har dette programmet steker du ribben videre på over- og undervarme i 20 - 30 minutter og deretter på grillprogram i 10 minutter. Juster eventuelt opp temperaturen om behov. Husk å følge godt med så svoren ikke blir svidd.
La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Sticky sauce
Varm sesamolje i en kjele. Sauter revet ingefær i den bresende oljen.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt. La sausen få et raskt oppkok. Smak eventuelt til med mer av ingrediensene.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk/ribbe-med-asiatisk-vri-keto/