Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker! – Vi legger ikke skjul på at vi ELSKER Asiatisk mat, og da særskilt smaker fra det Kinesiske kjøkken! Egentlig burde vi vært mye flinkere å både lage, og dele oppskrifter inspirert fra Asia. Vi har noen retter fra før, men vi lover at vi skal jobbe med å utvide sortimentet!
I denne oppskriften har vi bruk Chinese Five, eller Kinesisk femkrydder som det blir på Norsk. Vi har lenge hatt lyst å forsøke denne spennende krydderblandingen, men vi har dessverre ikke lykkes i å finne tak i hverken blandingen, eller de spesifikke krydderne for å lage selv. Jeg fikk tips av en kollega som hadde funnet det på Kiwi-butikken der jeg jobber, fra det kjente kryddermerket Hindu. En matvarebutikk med rikt utvalg bør ha det i sortimentet, ellers får de tak i det.
Dere som har fulgt oss en stund vet at vi DIGGER nakkekoteletter! Det er utrolig mye man kan gjøre med kottiser, annet enn å steke de i panna! Vi har valgt dette kjøttet i våre kinesisk-inspirerte grillspyd fordi det har mest fett.
Kinesisk-inspirerte Grillspyd med Lynstekte Grønnsaker smaker utmerket servert med blomkålris, og selvsagt rikelig med stekesjy fra grillspydene! En vakker symfoni av fantastiske smaker skal du lete lenge etter!
- 1 kg svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter!)
- 3 ss Sukrin Gold
- 1 ss Riseddik (hvitvineddik kan også brukes)
- 1 ts salt
- 2 ts Kinesisk Femkrydder
- 1 ts chiliflak
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 2 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
Lynstekte Grønnsaker
- 250 g sjampinjong
- 100 g gulrot (se etter de med minst KH, First Price f.eks)
- 50 g purreløk (gjerne blanding av både stilken og det grønne)
- 100 g paprika
- 100 g løk
- 100 g aspargesbønner
- 30 g ingefær
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær kjøttet i passe store biter og vend deretter i marinaden. La godgjøre seg mens du skjærer grønnsakene.
- Forvarm ovnen til 200c varmluft+grill (hvis du har den funksjonen, hvis ikke bruker du varmluft).
- Skjær grønnsakene i passe biter, gjerne i lange strimler slik som på bildene. TIPS: For gulrot brukte vi først ostehøvel, så kniv.
- Tre kjøttbitene på grillspydene. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
- Stek grillspydene midt i ovnen i ca 15-18 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du gjerne sette på grillfunksjonen de siste minuttene så du får en deilig stekeskorpe på kjøttet. Snu grillspydene innimellom.
- Lynstek grønnsakene mens kjøttet steker.
- Server straks! Gjerne med blomkålris og stekesjyen fra grillspydene, den er knallgod!
Pingback: Satay av svinenakke! - Fett & Forstand
Pingback: Taco-grillspyd! (Tex-Mex-spyd) - Fett & Forstand