Gresskarlatte – (Pumpkin Spice Latte)! Idag er det visstnok den internasjonale kaffedagen! Enn at det nesten gikk meg hus forbi (haha)!
Etter en lang dag med gresskareksperimentering var det helt på sin plass å feire med en deilig gresskarlatte! Eller pumpkin spice latte, som det heter på engelsk. Oppskriften er løst inspirert og ketofisert av diverse oppskrifter på interweb’en.
Oppskrift på gresskarpurè og Pumpkin Spice Mix finner du her.
NB: Innlegget har blitt oppfrisket med nye, finere bilder 23.10.2020! Teksten er den samme – bortsett fra små justeringer i selve innlegget 🙂
- 2 ts smør
- 2 dl fløte
- 1,5 dl vann
- 2 ss Sukrin Gold (eller annen søtning)
- 1 ts vaniljeekstrakt (eller noen dråper essens)
- 2 ss gresskarpurè
- 2 dl sterk kaffe
- 1 ts Pumpkin Pie Spice (kryddermix)
- Smelt smør og Sukrin Gold sammen i en kjele til Sukrin Gold er oppløst.
- Rør inn krydder og gresskarpurè.
- Ha i fløte, vann og vaniljeekstrakt og bland godt.
- Gi et raskt oppkok og fjern deretter panna fra plata.
- Ha i kaffen.
Pingback: Gresskarcupcakes med kremostfrosting – Fett & Forstand