Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Lussekatter! (keto, nøttefri, sukkerfri) – Nå har vi endelig fått en super keto og i tillegg nøttefri versjon av disse obligatoriske gule herlighetene. Vi har en oppskrift på Lusssekatter fra før, der vi har brukt nøttemel. Her er det smak og behag, men denne versjonen minner veldig om ekte saker!
I våre Lussekatter har vi brukt safran, men det er jo svindyrt og smaker egentlig ikke så mye spør du meg. Du kan fint bruke gurkemeie, men jeg er usikker på blandingsforholdene. Vi har pyntet med gojibær istedenfor rosiner som desverre er langt ifra lavkarbo, men uansett smaker gojibær mye bedre! Et tips for å unngå at gojibærene blir forkullet i ovnen er å bløtlegge de før du danderer de på lussekattene.
Vi har brukt havrefiber, men du kan bytte det ut med pofiber om du ønsker. Konsistensen blir noe «grovere», men smaken er like god! Uansett hva du velger er det jo fantastisk å ha alternativer på keto, til og med nøttefri! Man blir jo gjerne litt lei smaken av nøttemel, så det er herlig med en avveksling! Finesse Bakesukker booster gjæren, så det er en viktig ingrediens. Nå er det jo slik at det begrenser seg hvor mye effekt gjær har i lavkarbo/ keto-bakst, men en liten boost gir den om man bruker den rett, samt gir en nydelig smak.
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 80 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 60-70 g Pofibermen konsitensen blir ikke helt den samme
- 30 g Fiberhusk
- 4 egg (medium)
- 250 g cottage cheese
- 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
- 2 flate ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
- 2 ts kardemomme
- 1 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker (boost til gjæren)
- 50 g Sukrin+(eller 100 g Sukrin Gold)
- 1 ts tørrgjær eller ferskgjær.
- 30 ml vann
- Et knivsodd safran
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Ha vann, safran, Finesse og gjær i en liten kopp og la godgjøre seg.
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen, inkludert gjærblandingen.
- Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 10 like store deler.
- Bruk gjerne olje på hendene når du former lussekattene. Rull pølser og snurr delene hver sin retning inn mot midten. Pensle på litt egg og ha gojibær i senter.
- Stek midt i ovnen i 35 minutter.
- Avkjøl på rist.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand