Gledelig Jul med Fett & Forstand – Lussekatter


Man må jo ha lussekatter på Luciadagen! Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på hamburgerbrødene og resultatet ble herlige lussekatter som minner om skikkelig brødbakst.

Gledelig Jul med Fett & Forstand - Lussekatter
 
Til denne oppskriften trenger du en blender og en kjøkkenmaskin.
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser
  • 1 egg
  • Et bittebittelite knivsodd safran (jeg hadde en 0,25 g pose og jeg brukte kanskje ¼ av den, enda syns jeg kanskje det var litt i meste laget)
  • 0,5 ts kardemomme
  • 50 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss fettredusert sesammel (kan også bruke fettredusert mandelmel)
  • 3 ss pofiber
  • 125 g fersk mozzarella (avrent)
  • 5 ss Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 - 1 ss Fiberhusk
  • litt salt
  • Gojibær til pynt - kan sløyfes
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Hell laken av mozzarellaen. Press ut så mye vann du greier med hendene.
  5. Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig.
  6. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
  7. Hvis deigen likevel blir for løs kan du ha i litt mer fiberhusk.
  8. Del deigen i 5 - 6 like store deler.
  9. Fukt hendene litt og forme lussekattene.
  10. Ha eventuelt på gojibær.
  11. Stekes på midterste rille i 20minutter.
  12. La avkjøle på bakebrettet før du overfører de til rist.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.