Til denne oppskriften trenger du en blender og en kjøkkenmaskin.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
1 egg
Et bittebittelite knivsodd safran (jeg hadde en 0,25 g pose og jeg brukte kanskje ¼ av den, enda syns jeg kanskje det var litt i meste laget)
0,5 ts kardemomme
50 g cottage cheese
1 ss eplecidereddik
2 ss fettredusert sesammel (kan også bruke fettredusert mandelmel)
3 ss pofiber
125 g fersk mozzarella (avrent)
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 - 1 ss Fiberhusk
litt salt
Gojibær til pynt - kan sløyfes
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200°C.
Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
Hell laken av mozzarellaen. Press ut så mye vann du greier med hendene.
Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig.
Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
Hvis deigen likevel blir for løs kan du ha i litt mer fiberhusk.
Del deigen i 5 - 6 like store deler.
Fukt hendene litt og forme lussekattene.
Ha eventuelt på gojibær.
Stekes på midterste rille i 20minutter.
La avkjøle på bakebrettet før du overfører de til rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/gledelig-jul-med-fett-forstand-lussekatter/