Lussekatter! (keto, nøttefri, sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 10 stk
Ingredienser
  • 80 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg) kan byttes ut med 60-70 g Pofibermen konsitensen blir ikke helt den samme
  • 30 g Fiberhusk
  • 4 egg (medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 2 flate ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ss monster tagasøtt, Finesse Bakesukker (boost til gjæren)
  • 50 g Sukrin+(eller 100 g Sukrin Gold)
  • 1 ts tørrgjær eller ferskgjær.
  • 30 ml vann
  • Et knivsodd safran
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Ha vann, safran, Finesse og gjær i en liten kopp og la godgjøre seg.
  3. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  5. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen, inkludert gjærblandingen.
  6. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  7. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  8. Del deigen i 10 like store deler.
  9. Bruk gjerne olje på hendene når du former lussekattene. Rull pølser og snurr delene hver sin retning inn mot midten. Pensle på litt egg og ha gojibær i senter.
  10. Stek midt i ovnen i 35 minutter.
  11. Avkjøl på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/lussekatter-keto-nottefri-sukkerfri/