Keto Julebrød – Nøttefri! – Vi har jo en oppskrift på julebrød som vi la ut i 2018 – men denne er modernisert og i tillegg nøttefri! I vårt keto julebrød har vi valgt å bruke tørkede gojibær uten tilsatt sukker. Hvorfor? For å få rosin-feel’en vel! Ferske Gojobær i sin rene form inneholder ikke så mye karbohydrater pr 100 g, men 100 g tørkede gojibær vil de selvsagt inneholde mer karbohydrater da mesteparten av væsken er fjernet og man sitter igjen med et mer “konsentrert” produkt næringsmessig. Man kan også bruke andre tørkede bær, soltørket eller frysetørket om man ønsker.
Vårt Keto Julebrød er laget med øl og gjær. Hvorfor tenker du nok. Jo, fordi øl vil gi gjæret en liten boost, det samme gjelder Tagatesse grunnet inulininnholdet. Har du ikke Tagatesse så går det helt fint det også. Selv om gjæren vil gi en liten boost til deigen er det langt ifra nok til å heve brødet skikkelig alene. Gjær er hovedsakelig avhengig av gluten og stivelsen i korn for å kunne heve skikkelig. Du syns kanskje at komboen gjær, bakepulver og natron høres litt overkill ut, men tro oss, vi har forsket lenge på å finne den beste kombinasjonene, og det er dette!
I tillegg til en liten boost gir gjær og øl en brødaktig smak i baksten. Mange savner jo hvetebakst når de legger over til keto, og da er det helt innafor med et mye sunnere alternativ!
Vi har brukt kunn havrefiber og fiberhusk som mel i vårt keto julebrød – for å få det så luftig og lett som overhode mulig, Havrefiber er det jo kun Tights som fører for tiden – og de er desverre ofte fri, men får du ikke tak i det akkurat nå, så kommer det helt sikkert på lager igjen snart! Så får vi håpe at flere norske lavkarbo-aktører kommer på banen og får dette superproduktet inn i sortimentet sitt!
Og du, her finner du flere jule-oppskrifter!
- 1 dl lite øl (eller vann - anbefaler øl)
- 180 g hvitost
- 4 egg (m/l - ca 220 g)
- 1,5 dl eggehviter
- 2 ss eplecidereddik
- 115 g havrefiber
- 30 g fiberhusk
- 75 g Sukrin:1eller Sukrin Gold
- 2 ts kardemomme
- 1 ss monster tagasøtt, Tagatesse
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 20 g gojibær (uten tilsatt sukker - kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180c.
- Bland sammen øl, Tagatesse, gojibær og gjær og la hvile en stund.
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Knus sammen egg, eggehviter, eplecidereddik og hvitost til du får en glatt røre.
- Hell eggeblandingen og ølblandingen i de tørre ingrediensene og bland godt.
- La deigen svelle i ca 10 minutter før du former brødet på frihånd. Du kan også bruke brødform men brødet bør steke ca halve steketiden uten formen på. Dryss på havrefiber og lag morsomme mønster om ønskelig.
- Stekes nest nederst i ovnen i 60 minutter.
- Avkjøles på rist.
- Oppbevares helst kjølig men den tåler romtemperatur i papirpose noen dager.
Hvilken hvitost bruker dere? Er den bare revet som normalt?
Normal ja 🙂
Dette smaker, lukter og ser ut som julebrød. I min ovn var det ferdig stekt etter 45 min (de siste 5 min dekket jeg det med bakepapir) Dette var godt.
Tusen takk, så hyggelig at den falt i smak 🙂
Dette julebrødet er jo helt magisk <3 Tusen takk for alle de fantastiske oppskriftene dere deler med oss 🙂
Tuuusen takk! Så utrolig hyggelig sagt ◇
Gleder meg til å lage denne. Hva blir best å erstatte tagatesse med? Den er jo utsolgt og kommer ikke på lager før til neste år?