Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Karamellpudding (Keto, Sukkerfri)! Ingen Jul uten spør du oss! Mange tror de trenger melk for å lage pudding, men det stemmer overhode ikke. En blanding av fløte og vann smaker enda bedre! Det anbefales imidlertid ikke å kun bruke fløte, da blir puddingen veldig tung, og får en annen konsistens enn den fløyelsmyke karamellpuddingen vi er vant med! Du kan bytte deler av fløten, eller alt vannet med usøtet mandelmelk om du ønsker. Pynt gjerne med pisket krem, litt grovhakkede mandler og bær. Både ferske og frysetørkede funker utmerket! På bildet har vi brukt frysetørkede bringebær.
Karamellpudding er enkelt å lage, og enda enklere å like! Vi har brukt det nye bakesukkeret fra Funksjonell Mat, Finesse! Finesse bakesukker har smeltende og lett karamelliserende egenskaper, men vil ikke nå den dypbrune fargen og smaken vi er ute etter. I kombinasjon med Sukrinsirup derimot, vil du oppnå nettopp dette. En nydelig, rund, og herlig karamellsmak, og med ekstremt like karbohydrater! Finesse Bakesukker har enda mindre karbohydrater enn Tagatesse da den er basert på Erytritol fremfor Tagatose. Dermed er den også i prinsippet mer keto og lavkarbo-vennlig! Det ryktes også at den er snillere mot magen. Mer info om søtninger finner du i vår «matvareskole – søtningsmidler».
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 30 + 30 ml vann
- 50 g Finesse Bakesukker
- 25 g Sukrinsirup Gold eller Caramel
Pudding
- 3,5 dl kremfløte
- 1,5 dl vann
- 4 egg størrelse M/L
- 30 g Finesse Bakesukker eller annen søtning (husk at Finesse er dobbelt så søtt som sukker)
- 5-6 dråper vaniljeessens eller annen vaniljearoma - kan sløyfes
- Forvarm ovnen til 150°C.
- Ha 30 ml vann, 50 g Finesse og Sukrinsirup i en kjele.
- Varm til vannet har fordampet og massen når en temperatur på ca 165°C.
- Rør inn 30 ml vann og hell karamellen over i en passe form - helst silikon eller non-stick.
- Pisk egg og 30 g Finesse lett sammen.
- Gi vann, fløte og essens et oppkok.
- Hell fløteblandingen over i eggene litt etter litt i en tynn stråle mens du stadig pisker.
- Hell blaningen gjennom et dørslag oppi formen med karamellen.
- Ha aluminiumsfolie tett over toppen av formen.
- Ha formen over i en større form/beholder som tåler ovn og sett den på en rist nest nederst i ovnen.
- Fyll formen med kokende vann til det dekker ca ¾ deler av formen med puddingen.
- Stek i 60 minutter.
- Ta formen ut vannbad, la aluminiumsfolien være på og la puddingen avkjøle i romtemperatur i minimun 1 time før du setter den kjølig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Hei, eg lurer på kva som skjer mellom trinn 7 og 8. Skal egg- og mjølkeblandinga hellast oppi formen som har karamellsausen oppi?
Må aluminiumsfolie vere tett rundt formen? Eller bare legg eit ark med folie oppå?
Også lurte på korleis den skal sjå ut når den er ferdig.
Det ville hjulpet om du skrev desse detaljer inni oppskriften. Eg er ein relativt dreven hobbykokk og tenkjer at viss eg lurte på dette, så er det sikkert nokon andre som lurte på det samme.
Gler meg til å smake puddingen. Eg gjorde så godt eg kunne med det eg hadde for hånd, så får eg smake i morgo kveld!
Takk for tips 🙂
Pingback: Brente Mandler! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand