Keto Karamellpudding!
Skrevet av: Fett & Forstand
- 30 + 30 ml vann
- 50 g Finesse Bakesukker
- 25 g Sukrinsirup Gold eller Caramel
- 3,5 dl kremfløte
- 1,5 dl vann
- 4 egg størrelse M/L
- 30 g Finesse Bakesukker eller annen søtning (husk at Finesse er dobbelt så søtt som sukker)
- 5-6 dråper vaniljeessens eller annen vaniljearoma - kan sløyfes
- Forvarm ovnen til 150°C.
- Ha 30 ml vann, 50 g Finesse og Sukrinsirup i en kjele.
- Varm til vannet har fordampet og massen når en temperatur på ca 165°C.
- Rør inn 30 ml vann og hell karamellen over i en passe form - helst silikon eller non-stick.
- Pisk egg og 30 g Finesse lett sammen.
- Gi vann, fløte og essens et oppkok.
- Hell fløteblandingen over i eggene litt etter litt i en tynn stråle mens du stadig pisker.
- Hell blaningen gjennom et dørslag oppi formen med karamellen.
- Ha aluminiumsfolie tett over toppen av formen.
- Ha formen over i en større form/beholder som tåler ovn og sett den på en rist nest nederst i ovnen.
- Fyll formen med kokende vann til det dekker ca ¾ deler av formen med puddingen.
- Stek i 60 minutter.
- Ta formen ut vannbad, la aluminiumsfolien være på og la puddingen avkjøle i romtemperatur i minimun 1 time før du setter den kjølig.
Kcal: 193 - Fett: 17,3 - Karbohydrater: 1,4 - Protein: 4,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/karamellpudding-keto-sukkerfri/
3.5.3251