Keto Karamellpudding!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Karamell
  • 30 + 30 ml vann
  • 50 g Finesse Bakesukker
  • 25 g Sukrinsirup Gold eller Caramel

Pudding
  • 3,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl vann
  • 4 egg størrelse M/L
  • 30 g Finesse Bakesukker eller annen søtning (husk at Finesse er dobbelt så søtt som sukker)
  • 5-6 dråper vaniljeessens eller annen vaniljearoma - kan sløyfes
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 150°C.
  2. Ha 30 ml vann, 50 g Finesse og Sukrinsirup i en kjele.
  3. Varm til vannet har fordampet og massen når en temperatur på ca 165°C.
  4. Rør inn 30 ml vann og hell karamellen over i en passe form - helst silikon eller non-stick.
  5. Pisk egg og 30 g Finesse lett sammen.
  6. Gi vann, fløte og essens et oppkok.
  7. Hell fløteblandingen over i eggene litt etter litt i en tynn stråle mens du stadig pisker.
  8. Hell blaningen gjennom et dørslag oppi formen med karamellen.
  9. Ha aluminiumsfolie tett over toppen av formen.
  10. Ha formen over i en større form/beholder som tåler ovn og sett den på en rist nest nederst i ovnen.
  11. Fyll formen med kokende vann til det dekker ca ¾ deler av formen med puddingen.
  12. Stek i 60 minutter.
  13. Ta formen ut vannbad, la aluminiumsfolien være på og la puddingen avkjøle i romtemperatur i minimun 1 time før du setter den kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/karamellpudding-keto-sukkerfri/