Tomatsild (Sukkerfri, Keto)

Tomatsild (Sukkerfri, Keto)

Tomatsild (Sukkerfri, Keto)

Tomatsild (Sukkerfri, Keto)

Tomatsild (Sukkerfri, Keto)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)

Tomatsild – En must-have til julefrokosten spør du oss! Tomatsild er nydelig, men desverre er de du får kjøpt på butikken proppfull av sukker. Hjemmelaget tomatsild lages ofte med kryddersildfilet, men vi har valgt å bruke spekesildfilet siden førstnevnte inneholder sukker.  Man kan definitivt nyte gode tradisjonspålegg mens man spiser keto, og det er ikke nevneverdig mer jobb enn å plukke en ned fra butikkhylla!

Vårtomatsild har en god balansen mellom sødme, salt og syrlighet, men smak den gjerne til dine personlige preferanser. Vi kan varmt anbefale å ha i litt chili, eller kanskje litt julekrydder? I påleggssalater, dressinger og sauser foretrekker vi å bruke Sukrinsirup Gold fra Funksjonell Mat! Sukrinsirup Gold blander seg perfekt i dressinger og lignende, og etterlater en fløyelsmyk munnfull. Den er med på å tilføye tekstur, så selv om du i teorien kan bruke den søtningen du foretrekker så anbefaler vi at du følger oppskriften.

F&Fs Tomatsild er avbildet på en skive av det nydelige linfrøbrødet med gresskarkjerner fra Linbakst! De baker og sender landet rundt! Brødene er nydelige, og helt keto- og lavkarbovennlig!

Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Er du glad i sild? Sjekk gjerne ut vår oppskrift på sennepssild!

Tomatsild (Sukkerfri, Keto)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 200 g Spekesildfilet
 • 65 g tomatpurrè
 • 2-3 ss vann
 • 20 g sukkerfri Ketchup (Idun u/tilsatt sukker)
 • 35 g Sukrinsirup Gold
 • 3 ss hvitvineddik (eller annen type eddik)
 • 3 ss MCT-olje (eller annen smaksnøytral olje)
 • 50 g delikatesseløk (de små) - eller annen type løk
 • 1 ss sennepsfrø
 • 5 g fersk dill
 • pepper etter smak
 • 2 laubærblad
Fremgangsmåte:
 1. Følg instruksjonen på spekesildfilet-pakken. Vanligvis bør de vannes ut i 3-5 timer.
 2. Fres tomatpure i en teflonpanne eller lignende for å bli kvitt råsmaken.
 3. Pisk sammen vann, tomatpurrè, sukkerfri ketchup, eddik, Sukrinsirup Gold og MCT olje.
 4. Skjær løken i ønsket størrelse.
 5. Vend inn sennepsfrø, dill og laubærblad og smak til med pepper og eventuelt mer Sukrinssirup.
 6. Skjær sildfiletene i passe biter og vend bitene inn i resten.
 7. Ha tomatsilden over i en passe beholder, gjerne glass.
 8. Avkjøl over natta, minst! Så alle deilige smakene sette seg skikkelig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 178 - Fett: 14 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 7,9

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.