Tomatsild (Sukkerfri, Keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 200 g Spekesildfilet
- 65 g tomatpurrè
- 2-3 ss vann
- 20 g sukkerfri Ketchup (Idun u/tilsatt sukker)
- 35 g Sukrinsirup Gold
- 3 ss hvitvineddik (eller annen type eddik)
- 3 ss MCT-olje (eller annen smaksnøytral olje)
- 50 g delikatesseløk (de små) - eller annen type løk
- 1 ss sennepsfrø
- 5 g fersk dill
- pepper etter smak
- 2 laubærblad
- Følg instruksjonen på spekesildfilet-pakken. Vanligvis bør de vannes ut i 3-5 timer.
- Fres tomatpure i en teflonpanne eller lignende for å bli kvitt råsmaken.
- Pisk sammen vann, tomatpurrè, sukkerfri ketchup, eddik, Sukrinsirup Gold og MCT olje.
- Skjær løken i ønsket størrelse.
- Vend inn sennepsfrø, dill og laubærblad og smak til med pepper og eventuelt mer Sukrinssirup.
- Skjær sildfiletene i passe biter og vend bitene inn i resten.
- Ha tomatsilden over i en passe beholder, gjerne glass.
- Avkjøl over natta, minst! Så alle deilige smakene sette seg skikkelig.
Kcal: 178 - Fett: 14 - Karbohydrater: 2,1 - Protein: 7,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/tomatsild-sukkerfri-keto/
3.5.3251