Tomatsild (Sukkerfri, Keto)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 200 g Spekesildfilet
  • 65 g tomatpurrè
  • 2-3 ss vann
  • 20 g sukkerfri Ketchup (Idun u/tilsatt sukker)
  • 35 g Sukrinsirup Gold
  • 3 ss hvitvineddik (eller annen type eddik)
  • 3 ss MCT-olje (eller annen smaksnøytral olje)
  • 50 g delikatesseløk (de små) - eller annen type løk
  • 1 ss sennepsfrø
  • 5 g fersk dill
  • pepper etter smak
  • 2 laubærblad
Fremgangsmåte
  1. Følg instruksjonen på spekesildfilet-pakken. Vanligvis bør de vannes ut i 3-5 timer.
  2. Fres tomatpure i en teflonpanne eller lignende for å bli kvitt råsmaken.
  3. Pisk sammen vann, tomatpurrè, sukkerfri ketchup, eddik, Sukrinsirup Gold og MCT olje.
  4. Skjær løken i ønsket størrelse.
  5. Vend inn sennepsfrø, dill og laubærblad og smak til med pepper og eventuelt mer Sukrinssirup.
  6. Skjær sildfiletene i passe biter og vend bitene inn i resten.
  7. Ha tomatsilden over i en passe beholder, gjerne glass.
  8. Avkjøl over natta, minst! Så alle deilige smakene sette seg skikkelig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/tomatsild-sukkerfri-keto/