REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Delfiakake! (Keto, Sukkerfri) – for mange er delfiakake en julefavoritt, og det har vi ingen problem å skjønne! Kaken er mer som en konfekt enn en kake-kake, mektig og rik, og passer godt til en god kopp nytrukket kaffe!
Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg aldri har hatt et forhold til den elskede delfiakaken selv, selv om jeg har sett den på kakebordet fra tid til annen. Nå banner jeg kanskje i kirka her, men utseende har liksom aldri tiltalt meg og dermed har det liksom aldri frista. For å si det slik, geletopper er ikke min greie! Men hvem i alle dager har bestemt at en delfiakake ikke kan pyntes og inneholde akkurat som man selv vil, med akkurat det man selv liker? På høy tid (høytid, haha) at vi testet den ut, og vi ble overrasket over hvor godt det var!
Ingrediensene!
Vi har brukt Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade. Vi opplever den hakket mindre søt enn de andre sukkerfri sjokoladene fra Tighst.no, og det er dermed lettere å justere søtningsgraden på delfiakake selv. Ikke alle er fortrolig med fullherdet kokosfett, som Delfia jo er. Da kan du eventuelt bytte til vanlig kald- eller varmpresset kokosfett om du ønsker. Kaken tåler romtemperatur dårligere, men smaken blir nok like god! I vår oppskrift på lavkarbo delfiakake har vi brukt samme kjeks som vi brukte i vår oppskrift på Twix. Oppskriften finner du på eget oppskriftskort i dette innlegget, nedenfor hovedoppskriften.
Pynten!
Vi har pyntet vår delfiakake med marsipanhjerter som vi har laget selv av Monster Sukkerfri Marsipan og konditorfarge, hjemmelaget marshmallows og frysetørkede bringebær og rips. Her er det bare fantasien som setter grenser! Jeg hadde tenkt å pynte med hjemmelagde sjokoladefigurer også, men så langt kom jeg aldri, haha! Pssst; Tights har et godt utvalg sukkerfri godis! Selv venter jeg i spenning på Kandy som er et godteri uten tilsatt sukker og i tillegg maltitol-fritt!
O Jul med din glede!
Husk at vi har mange oppskrifter på keto-vennlig julemat! Sjekk gjerne ut Fett & Forstands Jule-guide, med komplett liste + link til alle våre julerelaterte oppskrifter samt tips til tilbehør til julemiddagen!
- 250 g delfiafett
- 250 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- 2 egg
- 2 ss Bakesukkr
- 4 ss sterk kaffe
- 200 g Monster sukkerfri marsipan
- 100 g kjeks
- Smelt delfiafett.
- Ta kjelen av varmen og tilsett grovhakket sjokolade.
- Rør til blandingen er glatt. La blandingen avkjøle på kjøkkenbenken i ca 20 minutter.
- Lag sterk kaffe.
- Pisk sammen egg og Bakesukkr til luftig eggedosis.
- Hell i sjokoladeblandingen litt etter litt.
- Tilsett kaffe til slutt. Blandingen skal være blank og seig.
- Fordel blandingen i en bakepapirkledd form lagvis med kjeks og marsipan. Vi hadde halvparten av marsipanen i kaken i form av et hjerte, og halvparten som pynt.
- Sett kjølig over natta.
- Pynt med for eksempel marsipanfigurer, frysetørkede bær og marshmallows.
- 150 g mandelmel (vanlig)
- 20 g BakeSukkr
- 80 g romtemperert smør
- ¼ ts xanthangum eller ½ ts Guar Gum
- ½ ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- en klype salt
- Forvarm ovnen til 160°C.
- Pisk smør og BakeSukkr godt sammen.
- Ha i resterende ingredienser.
- Deigen vil først smuldre seg. Når den samler seg igjen er deigen ferdig.
- Kjevle deigen 20 lengde x 25 cm bredde. Ferdigkjevlet skal den ha ca 5-6 mm tykkelse.
- Bruk et pizzahjul eller en kniv og rut deigen opp til passelig kjeksstørrelse.
- Stek på nest nederste rille i 10 - 12 minutter, til deigen såvidt begynner å bli gylden.
- Ta ut stekebrettet og løsne delene forsiktig ifra hverandre så de får litt mer avstand på stekebrettet. Kjeksen er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen så vær forsiktig.
- Stek videre i ca 5 minutter (følg med fargen). Slå deretter av ovnen. Kakene skal avkjøle i ovnen med ovnsdøren på gløtt, deretter skal de tørke på en rist i et par timer.