Nederlandske Oliebollen



Ingen Nyttårsaften uten den ultratradisjonelle Nederlandske Oliebollen! Orginalt frityrstekte boller av gjærbakst full av rosiner, korinter og sukat. Vi har ketofisert den, og resultatet ble overraskende lik orginalen. Vi prøvde først å bare fritere den, men de ble veldig godt stekt utvendig og rå innvendig. Løsningen ble å steke de i ovnen først, for så å frityrsteke dem for å få den deilige frityrskorpen. Du kan godt steke de bare i ovnen, men da i 20 minutter. Her finner du oppskriften på kandiserte sitrusskall, men du kan også bruke ferske sitrusskall om ønskelig.
Med dette ønsker vi i Fett & Forstand dere et Riktig Godt Nyttår!

Nederlandske Oliebollen
 
Serveres varme med et dryss Sukrinmelis.
Serveringer: 8 stk
Ingredienser
  • 1 egg
  • 50 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss fettredusert mandelmel
  • 3 ss pofiber
  • 125 g fersk mozzarella (avrent)
  • 3 ss Sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 - 1 ss Fiberhusk
  • litt salt
  • 15 g gojibær
  • 15 g valgfri eller mix av kandisert sitrusskall
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
  3. Ha i de tørre ingrediensene, gojibær og sitrusskall og bland godt.
  4. Hell laken av mozzarellaen. Press ut så mye vann du greier med hendene.
  5. Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig.
  6. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
  7. Hvis deigen likevel blir for løs kan du ha i litt mer fiberhusk.
  8. Del deigen i 8 like store deler.
  9. Fukt hendene litt og lag runde boller.
  10. Stekes på midterste rille i 15 minutter.
  11. La avkjøle litt på bakebrettet.
  12. Varm frityrolje til 190°C.
  13. Friter bollene til gylden.
  14. Avkjøles på kjøkkenpapir.
  15. Strø på Sukrinmelis før servering.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.