Nederlandske Oliebollen
 
 
Serveres varme med et dryss Sukrinmelis.
Serveringer: 8 stk
Ingredienser:
  • 1 egg
  • 50 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss fettredusert mandelmel
  • 3 ss pofiber
  • 125 g fersk mozzarella (avrent)
  • 3 ss Sukrinmelis
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 - 1 ss Fiberhusk
  • litt salt
  • 15 g gojibær
  • 15 g valgfri eller mix av kandisert sitrusskall
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
  3. Ha i de tørre ingrediensene, gojibær og sitrusskall og bland godt.
  4. Hell laken av mozzarellaen. Press ut så mye vann du greier med hendene.
  5. Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig.
  6. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
  7. Hvis deigen likevel blir for løs kan du ha i litt mer fiberhusk.
  8. Del deigen i 8 like store deler.
  9. Fukt hendene litt og lag runde boller.
  10. Stekes på midterste rille i 15 minutter.
  11. La avkjøle litt på bakebrettet.
  12. Varm frityrolje til 190°C.
  13. Friter bollene til gylden.
  14. Avkjøles på kjøkkenpapir.
  15. Strø på Sukrinmelis før servering.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/nederlandske-oliebollen/