Minibrød, mugbread, koppebrød, 90-sekunders brød. Kjært barn har mange navn. Idag er jeg hjemme og sprekksjuk, dårlig matlyst og omeletten jeg har spist til frokost de siste dagene fristet overhode ikke. Jeg hadde superlyst på «brød» men har ikke maktet å bake i det siste og det siste jeg hadde lyst å gjøre var å hive meg i en timelang bakesjau! Hva gjorde jeg da? Lagde minibrød på 90 sekunder i mikrobølgeovn såklart! Jeg er usikker på oppskriftens opprinnelse, men jeg fant den første gang her. En annen supergod oppskrift på lavkarbobrød (noe mer tidkrevende, men veldig verdt det) finner du her.
- 30 g mandelmel (vi brukte egenmalte mandler med skall - syns det gir en mer brødlignende konsistens)
- 0,5ts bakepulver
- 1 egg
- 1 ss smør
- 1 klype salt
- Smelt smør i koppen
- Pisk inn egget
- Ha i de tørre ingrediensene og pisk med gaffel til du får en jevn røre
- Sett på full galopp i mikroen i 90sekunder
- Ta brødet ut av koppen og avkjøl
- Skjær i passe tykkelse og nyt!
Du kan også med hell bytte mandelmel med sesammel/knuste sesamfrø i denne oppskriften. Enten delvis eller i sin helhet.
Pingback: Grovbrød i mikro! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Grovt brød i mikroen på 3 minutter! - Fett & Forstand
Pingback: Crispy Kyllingburger – NY OPPSKRIFT PÅ HAMBURGERBRØD! – Fett & Forstand
Pingback: Fritert kyllingfilet med sursøt saus – Fett & Forstand