Endelig lyse lavkarbo rundstykker – uten egg! Disse minner om Hatting sine lyse rundstykker! Vi har lenge hatt planer om å prøve å lage brødmat uten egg og meieriprodukter til ære for våre følgere med eggallergi, eller melkeproteinintoleranse, eller som av andre grunner ikke spiser egg eller meieriprodukter. Det er ikke barebare å finne lavkarbooppskrifter uten egg og meieriprodukter, og vi vil jo selvsagt gjøre lavkarbo lettere for alle. Oppskriften ble til idag når jeg ENDELIG fikk proteinpulveret jeg bestilte fra iHerb. Det er nemlig ikke så enkelt å finne proteinpulver uten smak i dette landet (om noen har tips, tusen takk, ja gjerne!). NBNBNB: Hvis du er intolerant for melkeprotein må du bruke et annet proteinpulver enn dette!!
Proteinpulveret jeg bestilte heter “Isopure Whey Protein Isolate – unflavoured” (kan bestilles her), 0 g karbohydrater pr 100 g og fri for laktose og gluten! Har du ikke eggallergi men tåler ikke melkeprotein kan du for eksempel bruke proteinpulver av eggehvite. Xanthan gum skal finnes på alle helsekostbutikker med respekt for seg selv, skulle du likevel ha problemer med å finne det her i Norge kan du bestille det også fra iHerb – her. Proteinpulver i bakst er vanlig i mange amerikanske oppskrifter, så vi tenkte vi skulle gi det er forsøk. Vi angrer ikke! Ingen allergier? prøv gjerne vår oppskrift på baguetter, de er veldig gode, og er en av våre mest populære oppskrifter!
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g proteinpulver uten smak (se link i hovedinnlegg for anbefalinger. NBNBN: jeg anbefaler ulike proteinpulver avhengig av allergi/intoleranse)
- 1 ts xanthan gum (iHerb eller helsekost)
- 1,5 dl varmt vann (kokt, men ikke kokende)
- 1 ss olivenolje
- 1 ts eplecidereddik
- ¼ ts salt
- 2 ts bakepulver
- Forvarm ovn til 190°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Kok opp vann og tilsett eplecidereddik og olivenolje.
- Miks alle ingrediensene godt sammen - deigen vil kjennes veldig løs ut men det kommer seg.
- Del deigen i 4 - 6 like store deler og form rundstykkene med fuktige hender.
- Strø evt på frø og stek på midterste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylne.
- Avkjøles på rist.
Pingback: Proteinbar med jordbærsmak! (Sukkerfri, Keto, Nøttefri) - Fett & Forstand
Her kan vel kanskje Plantforce synergy proteinpulver brukes? Det er en blanding av ris-,erte- og hampprotein.
0g karbo pr 100 g. “Perfekt til pannekaker, is og baking” står det på pakken. 🙂
Det må jo være perfekt for de med melk/eggallergi.
Det høres fornuftig ut, takk for tips 🙂
som du skriver, så er det vanskelig å få tak i proteinpulver uten smak ja… Men hvilke egenskaper med proteinpulveret, og da spesielt det merke du anbefaler her, er det som er gunstig akkurat til denne oppskriften? Jeg ser litt på helsekost butikk etter proteinpulver, og kom over proteinpulver av hamp frø. Der skriver de: “Hampproteinpulver kan brukes i smoothies eller erstatte noe av hvetemelet med hampproteinpulver i for eksempel pannekaker, kaker, rundstykker og brød. Hampfrø har en delikat smak som kan minne om solsikkefrø”.
Jeg tenker at dette kunne da vært noe å hatt i akkurat denne deigen?
Men spørsmålet mitt er igrunn: hva GJØR proteinpulver med lavkarbobaksten? 🙂
Hamp proteinpulver kan brukes. Den er grønn på farge men relativt smaksnøytral 🙂 proteinpulveret er mye brukt i andre lang i lavkarbobakst. Sammen med andre meltyper får man et smaksnøytralt mel som fungerer godt i diverse oppskrifter.
Prøvde de fine rundstykkene nå. Riktignok et annet proteinpulver. 4 bittesmå rundstykker som ikke hevet, som kjeks utenpå og rå inni. Sto i 1 time før de fikk litt farge. Hva i all verden gjør jeg feil? Får ikke til noen boller, rundstykker eller brød som dere har. Gir opp snart. 😵
Det er ikke så lett å svare på hva som går galt gang på gang, men riktig vekt og mål har mye å si. Som jeg svart på Facebook gruppen så har jeg ingen erfaring med proteinpulveret du brukte, men jeg vil anta det er der feilen ligger, den har nok absorbert for mye væske, eller passer rett og slett ikke i matlaging. Ikke nøl med å spør om du lurer på noe, så skal vi prøve veilede så godt vi kan 🙂
Tusen takk for svar☺️
Åååå, jeg er så lykkelig!!! Sønnen min på 16 begynte på LK etter jul og har gått ned 8 kg. Kjempeflink! Men vi strever sååååå med å finne brøderstatning han klarer. Han er ikke særlig glad i egg eller ost, så det har vært vanskelig, og jeg er så redd han skal miste motet. Men disse lyse rundstykkene….. YUM!!!! Han digger de😃 Vel verdt prisen på proteinpulveret! Men har du funnet noe sted å bestille det i Norge?😅
Ååå så herlig! Og så flink han har vært! Ikke akkurat dette, men jeg mener det skal gå an å få tak i proteinpulver uten smakstilsetninger på feks Tights.no? Proteinfabrikken? 🙂
Jeg er helt forelsket i bloggen din, en livredder i overgangen til en ketogen livsstil! Jeg lurte på en ting; I flere av oppskriftene dine bruker du enten mandelmel der du spesifiserer at det ikke er den fettreduserte, kun den fettreduserte eller en blanding av begge – Hva er forskjellen i egenskapene? Og kan man male egne mandler med skall for å få vanlig mandelmel?
Ååå tuuusen tusen takk for hyggelige ord ♡ vanlig mandelmel kan du fint male selv, med eller uten skall 🙂 den egner seg i veldig mye forskjellig lk bakst og også som panering 🙂 den fettreduserte er superfinmalt og absorberer mye væske og jeg bruker den stort sett i kombinasjon med andre meltyper 🙂