Lavkarbo kanelboller med kremostglasur, jeg tuller ikke, disse smaker som ekte kanelboller laget av søt gjærdeig! Vi har tilsatt tørrgjær i deigen sammen med Tagatesse som booster gjæren noe. Men mest av alt er gjæren tilsatt for smakens skyld! Ikke la deg skremme av at det skal være mozzarella i deigen, det smaker overhode ikke ost av de. De holder et par dager i romtemperatur, men oppbevares aller best i kjøleskap i opptil en uke. Lavkarbo kanelboller kan også fint fryses. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på søtbakst.
- 4 egg
- 150 g cottage cheese
- 2 ts eplecidereddik
- 1 ts Tagatesse
- 1 ts tørrgjær
- 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
- 40 g fettredusert sesammel
- 40 g Fiberhusk
- 50 g Sukrin:1
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 ts kardemomme
- 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
- 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
- 2 ss smeltet smør
- 2 ss fløte
- 50 g Sukrinmelis
- Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
- Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
- Skjær snurrene i passe tykke biter.
- Pensle med egg om ønskelig.
- Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
- Fordel på bollene.
Kan man bruke vanlig raspet mozzarella? 🙂
Det skal gå bra, men suppler gjerne med kremost naturell 🙂
Pingback: Keto Kanelknuter! (nøttefri) - Fett & Forstand
Er man nødt til å smelte mzzarellaen? Vil det kunne gå an å bare kjøre den i stavmikser sammen med eggene? Føler mozzarellaen bare blir en stor klump når jeg har den smeltet i deigen… Eller vil ikke konsistensen bli riktig hvis den ikke smeltes først?
Hei, du kan fint enten blande den i mixer med eggene og cottage cheesen og så ha den i blandebollen, eller du kan smelte den i microen og elte den inn i deigen med k-kroken.
Har du en k-krok som er av plast så kan dette føre til at osten snurrer seg.
Husk at skal du blande mozzarellan etter den er i microen,så kjører du kjøkken maskina på full gass, snurrer osten seg så ta den av legg den ned i deigen å kjør på maks hastig het en stund til du ser at den er godt blandet.
Men ja det går også an og kjøre den i stavmixer uten å smelte den først 🙂
Ha en fin dag 🙂
Hei😊 disse så veldig gode ut og må prøves! Men jeg lurte litt på hvor mange gram karbohydrater det er i en bolle ca?
Hei.
Kan jeg erstatte sukrin:1 med tagatesse eller sukrin gold? Eventuellt mengde?
mvh
Ingalill
Da ville jeg brukt Sukrin Gold i samme mengde 🙂
Mine kanelboller hevet mye i ovnen men ble flatere jo lengre de stekte . Kan den være fordi jeg hadde smør på når jeg tok på sukrin og kanel?
Det kan være, våre blir luftige 🙂
Hei! Jeg har bakt disse flere ganger og fulgt oppskriften til punkt og prikke, men har aldri fått de luftige. De ser veldig lovende ut i ovnen, men når de tas ut, klapper de sammen. Kan de være stekt for lite?
Takk for alle gode oppskrifter!!
Hei, bruker du maskin for å ekte deigen? Visp, k spade eller eltekrok viss du bruker maskin?
De var gode i smak men mine ble veldig flate 🙈🙊🙉
Hei 🙂 Ja vi bruker maskin. Kenwwod med k-krok 🙂 Hvis du går inn på bloggen her og ser oppskriften “lyse og luftige lavkarborundstykker” så finner du en videosnutt om hvordan deigen skal se ut 🙂
De blir bare helt flate og jeg skjønner ikke hvorfor. Det samme med nesten lik oppskrift på lyse rundstykker. Hva tror du jeg gjør galt? Prøver å følge oppskriften nøye:)
Vanskelig å si, men nå er oppskriften på rundstykkene oppdatert mef video, Kanskje det hjelper å se den? 🙂 deigen skal være ganske fast og lett å jobbe med :)”
Disse var bare NYDELIG! 🤩🤩🤩
Hei Maria, så utrolig koselig å høre at du likte kanelbollene! 🙂
Hei! går det ann å bruke mandelmel som er fettredusert? hvordan blir det evt med mengden? Jeg har kun det fettreduserte, men fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften! 🙂
Det går an å bytte det i lik mengde ♡ håper den faller i smak 🙂
Finnes det noe annet man kan bruke istedet for mandelmel? Jeg er allergisk mot nøtter…
Du kan prøve med pofiber 🙂