Man må jo ha lussekatter på Luciadagen! Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på hamburgerbrødene og resultatet ble herlige lussekatter som minner om skikkelig brødbakst.
- 1 egg
- Et bittebittelite knivsodd safran (jeg hadde en 0,25 g pose og jeg brukte kanskje ¼ av den, enda syns jeg kanskje det var litt i meste laget)
- 0,5 ts kardemomme
- 50 g cottage cheese
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ss fettredusert sesammel (kan også bruke fettredusert mandelmel)
- 3 ss pofiber
- 125 g fersk mozzarella (avrent)
- 5 ss Sukrin Gold
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 - 1 ss Fiberhusk
- litt salt
- Gojibær til pynt - kan sløyfes
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Hell laken av mozzarellaen. Press ut så mye vann du greier med hendene.
- Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig.
- Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
- Hvis deigen likevel blir for løs kan du ha i litt mer fiberhusk.
- Del deigen i 5 - 6 like store deler.
- Fukt hendene litt og forme lussekattene.
- Ha eventuelt på gojibær.
- Stekes på midterste rille i 20minutter.
- La avkjøle på bakebrettet før du overfører de til rist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Lussekatter! (keto, nøttefri, sukkerfri) - Fett & Forstand