Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Toastbrød! (Keto, Glutenfri) – En helt ny oppskrift på brød som ikke bare er glutenfri, nøttefri og keto-vennlig, men også rik på fiber og proteiner! Brødet har vi valgt å kalle toastbrød da det er helt perfekt som ristet i brødrister og som ostetoast! Etter en runde i brødristeren får man nemlig en perfekt sprø overflate som knaser når du fører smørkniven over!
Vårt toastbrød er også godt u-ristet om en foretrekker det. Brødet har en perfekt tyggemotstand som ofte mangler i diverse lavkarbo-brød, som dessverre ofte har en kakete konsistens. Sjekk gjerne ut vårt rike brødsortiment!
Om ingrediensene i vårt Toastbrød!
Vi anbefaler som alltid å følge oppskrifen til punkt og prikke for perfekt resultat og konsistens. Alle ingrediensene har sine unike egenskaper og bør i prinsippet ikke byttes med mindre vi har spesifisert det i oppskriftskortet. Mange lurer nok på hvorfor vi bruker både psyllium (Fiberhusk), xanthangum og guar gum i oppskriften?
Glutenerstatninger
Når man baker uten gluten men ønsker tilsvarende konsistens som hvetebakst, må gluten erstattes med noe som gir spenst, elastisitet og fylde. I denne oppskriften har vi testet ut en en blanding av psyllium, guar gum og xanthangum som alle har sine egne unike egenskaper, men som utfyller hverandre. Med andre ord funker disse godt alene, men utmerket når de samarbeider!
Proteinpulver
Low carb whey isolate + MCT er et smaksnøytralt proteinisolat tilsatt MCT pulver. Proteinpulver har en fantastisk bakeegenskap men fungerer aller best i kombinasjon med andre keto-meltyper. Noter at alle proteinpulver er forskjellige så bytter du ut denne må du prøve deg frem mtp mengde. Vi hører innimellomo “ååå, enda en rar ingrediens jeg må skaffe for å bruke oppskriften”. Fortvil ikke! Når vi anbefaler nye produkter er det fordi vi mener det, og da følger det flere oppskrifer med ingrediensen!
Gjær og keto-bakst
For å bake med gjær i keto og glutenfri bakst er man avhengig av noe som aktiverer gjæret. Det aller beste alternativet er ren inulin. Du finner inulin-pulver på Tights.no. Du kan også bruke blandingsprodukter som inneholder inulin, slik som TagaSØTT, BakeSukkr og Finesse Bakesukker.
- 100 g Havrefiber
- 60 g Low carb whey isolate + MCT
- 30 g fiberhusk(psyllium)
- ¼ ts xanthangum
- 1 ts guar gum
- 1 ts bakepulver
- 2 dl fløte
- 2 dl vann
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts inulin eller BakeSukkr
- 4 egg
- 2 ss avocadoolje eller olivenolje
- Forvarm ovnen til 180C.
- Bland sammen havrefiber, proteinpulver,fiberhusk, xanthangum, guargum og bakepulver.
- Varm fløte og vann til fingervarme.
- Tilsett tørrgjær og inulin og la stå i 10 minutter.
- Pisk egg og olje lett og tilsett fløteblandingen.
- Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter.
- Fordel deigen i en brødform på ca 21 x 12 cm - helst med bakepapir i.
- Stek brødet i formen i 50 minutter - deretter ytterligere 20 minutter uten formen.
- Avkjøles på rist.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Hei! Hvor i all verden får jeg tak i dette proteinpulveret? Tights.no er tomme og det ser dårlig i ut andre butikker. kan dere tipse om en erstatning?
Hei Brita 🙂 tights.no får dette produktet inn på lager igjen nå i slutten av september begynnelsen av oktober 🙂 så forhåpentligvis rett rundt hjørnet 🙂
Hei. Jeg lurer på om dere vet om body fuel proteinpulveret her inneholder laktose? Mvh Lillianne 😊
Det er jeg veldig usikker på :/
Jag vill väldigt gärna baka ert Toastbröd men jag bor i Sverige och Tights.no levererar inte till Sverige tyvärr. Trots det har jag lyckats hitta nästan alla ingredienser utom Low carb Whey isolate+mct. Jag har letat och letat men inte hittat. Till slut bestämde jag mig för att köpa ett proteinpulver från Bulk. Det heter Pure Whey Isolate™ 97. Det har åtminstone 0 kolhydrater och neutral smak och är isolate (vad nu det innebär) Tror ni det går? Eller har ni något annat förslag till mig?
Hei 🙂 Så hyggelig med følgere fra Sverige 🙂 Ja, det tror jeg skal fungere supert:)
Pingback: Grovbrød! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Denne oppskriften fikk jeg lyst å prøve,men et spørsmål angående proteinpulveret det linkes til her, kan det også brukes i tempura oppskriften deres?
Mvh Bodil
Hei 🙂 Ja det kan den, men man må prøve seg frem mtp mengde 🙂